(Je) werk maken van inclusie? Solliciteer bij Ieder(in)! Een inclusieve samenleving, dat is ons doel. Iedereen moet kunnen meedoen, ook als je een beperking of chronische ziekte hebt. Ieder(in) signaleert, informeert, verbindt en lobbyt om dat doel te bereiken. Om ons daarbij te helpen zoeken wij een Persvoorlichter/PR-adviseur voor 32-36 uur per week.
decoratief

Wat ga je doen?

Als PR-adviseur ben jij een belangrijke schakel tussen Ieder(in) en de buitenwereld. Jij brengt de standpunten van Ieder(in) onder de aandacht en draagt bij aan het ontwikkelen van mediacampagnes. Jij beantwoordt binnenkomende persvragen, en weet hoe we pers en publiciteit kunnen inzetten om onze belangenbehartiging en politieke lobby te ondersteunen. Taaie beleidsdossiers? Jij maakt er nieuwswaardige onderwerpen van. Je zit bovenop de actualiteit en je benut de kansen om daarop in te spelen.

  • Jouw belangrijkste taak is de positionering van Ieder(in) in de media. Daarmee ondersteun je onze belangenbehartiging en politieke lobby. Je werkt daarbij nauw samen met de directeur, de PA-adviseur, communicatie, beleid en het netwerk van lidorganisaties en ervaringsdeskundigen.
  • Je adviseert over mediakansen en persoptredens en je ondersteunt de directeur met adequate briefings bij media- en andere publieke optredens. Incidenteel doe je ook zelf de woordvoering.
  • Je onderhoudt relaties met de media en legt nieuwe contacten. Daarnaast schrijf je persberichten, opiniestukken en websiteberichten en ben je ook inzetbaar op social media.

Wie zoeken wij?

Heb jij affiniteit met de missie van Ieder(in) en met de thema’s die onze achterban raken? En pas jij in onderstaand profiel? Dan zoeken wij jou!

  • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare ervaring als PR-adviseur, persvoorlichter of ruime ervaring als journalist.
  • Je hebt er veel plezier in om zelf nieuws te maken en snel in te springen op de actualiteit.
  • Je bent politiek sensitief, hebt strategisch inzicht en neemt initiatief.
  • Je kunt goed schrijven; jij vat complexe onderwerpen in pakkende taal en een heldere boodschap.
  • Deze baan is soms hectisch. Jij bent stressbestendig en bereid buiten kantooruren te werken wanneer nodig.
  • Jij geeft goed onderbouwde adviezen en werkt graag samen.

Wie zijn wij?

Met ruim 230 aangesloten organisaties is Ieder(in) het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking of chronische ziekte. Samen vertegenwoordigen we ruim twee miljoen mensen. Het ijveren voor de goede zaak is ons vak. Wij lobbyen bij de Haagse politiek, we ondersteunen lokale belangenbehartigers en voeren tal van andere activiteiten uit om de samenleving inclusiever te maken.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en de mogelijkheid deels thuis te werken. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Bij de arbeidsvoorwaarden horen een individueel keuzebudget, een loopbaanbudget en deelname aan het pensioenfonds Zorg & Welzijn. Inschaling vindt plaats in schaal 10 van de CAO Sociaal Werk en is afhankelijk van opleiding en ervaring. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

Wil jij onze nieuwe persvoorlichter/pr-adviseur worden? Wij ontmoeten je graag! Stuur uiterlijk 21 augustus 2022 je motivatiebrief én CV naar vacatures@iederin.nl, ter attentie van Marian Keus en onder vermelding van ‘Vacature Persvoorlichter’.

Wil je eerst meer weten over de inhoud van het werk? Stuur dan een mail aan directeur Illya Soffer op i.soffer@iederin.nl.

Een inclusieve samenleving betekent ook een inclusieve werkvloer. Kandidaten met een beperking nodigen wij nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over