Een inclusieve samenleving, dat is ons doel. Iedereen moet kunnen meedoen, ook als je een beperking of chronische ziekte hebt. Ieder(in) signaleert, informeert, verbindt en lobbyt om dat doel te bereiken.

Om ons daarbij te helpen zoeken wij een:

Persvoorlichter/PR-adviseur

voor 32-36 uur per week

Wat ga je doen?

Als Persvoorlichter/PR-adviseur ben jij de schakel tussen Ieder(in) en de buitenwereld. Jij brengt de standpunten van Ieder(in) onder de aandacht, over de onderwerpen die belangrijk zijn voor onze achterban. Taaie beleidsdossiers? Jij maakt er nieuwswaardige onderwerpen van. Je zit bovenop de actualiteit en je benut de kansen om daarop in te spelen.

  • Jouw belangrijkste taak is de positionering van Ieder(in) in de media. Daarmee ondersteun je onze belangenbehartiging en politieke lobby. Je werkt nauw samen met de directeur en de PA-adviseur bij het bepalen van de strategische inzet van pers bij onze lobby.
  • Jij adviseert over persoptredens en mediakansen en je ondersteunt de directeur met adequate briefings bij media- en andere publieke optredens. Incidenteel doe je ook zelf de woordvoering.
  • Je onderhoudt relaties met de media en legt nieuwe contacten. Daarnaast schrijf je persberichten, opiniestukken en websiteberichten en ben je ook inzetbaar op social media.

Wie zoeken wij?

Heb jij affiniteit met de missie van Ieder(in) en met de thema’s die onze achterban raken? En pas jij in onderstaand profiel? Dan zoeken wij jou!

  • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare ervaring als PR-adviseur, persvoorlichter of ruime ervaring als journalist
  • Je hebt er veel plezier in om zelf nieuws te maken en snel in te springen op de actualiteit.
  • Je bent politiek sensitief, hebt strategisch inzicht en neemt initiatief.
  • Je kunt goed schrijven; jij vat complexe onderwerpen in pakkende taal en een heldere boodschap.
  • Deze baan is soms hectisch. Jij bent stressbestendig en bereid buiten kantooruren te werken wanneer nodig.
  • Jij geeft goed onderbouwde adviezen en werkt graag samen.

Wie zijn wij?

Met ruim 230 aangesloten organisaties is Ieder(in) het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking of chronische ziekte. Samen vertegenwoordigen we ruim twee miljoen mensen. Het ijveren voor de goede zaak is ons vak. Wij lobbyen bij de Haagse politiek, we ondersteunen lokale belangenbehartigers en voeren tal van andere activiteiten uit om de samenleving inclusiever te maken.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en de mogelijkheid deels thuis te werken. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Bij de arbeidsvoorwaarden horen een individueel keuzebudget, een loopbaanbudget en deelname aan het pensioenfonds Zorg & Welzijn. Inschaling vindt plaats in schaal 9 of 10 van de CAO sociaal Werk en is afhankelijk van opleiding en ervaring. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over