Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We  draaien bijzondere projecten die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Het strijden voor een goede zaak proberen we op een zo professioneel mogelijke manier te doen. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Voor het programmateam Leren en Werken zoekt Ieder(in) per direct een:

Programmamanager met hart voor de zaak!
(32 – 36 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Als programmamanager word je de samenbindende factor van het team. Het team Leren en Werken heeft mede door ziekte veel wisselingen ondergaan en is geruime tijd onderbezet geweest. Het is jouw taak om er weer een robuust team van te maken, waarin medewerkers zich senang voelen, elkaar goed aanvullen en waarin ieders kwaliteiten worden benut. Je draagt daaraan bij door een coachende stijl van leidinggeven. Ook ben je in staat om inhoudelijk een sparringpartner voor je collega’s te zijn, omdat je weet wat belangenbehartiging voor onze achterban behelst.

Voor je programma zie je daarnaast toe op de meer bedrijfsmatige kanten van het werk. Je bewaakt het budget en de voortgang van geplande activiteiten. Je ziet erop toe dat beoogde resultaten worden behaald en afspraken nagekomen. Je bewaakt de samenhang van activiteiten en (deel)projecten. En indien nodig ben je ook in staat om bij te sturen.

En last but not least: je hebt de kwaliteiten om in het MT mee te denken over de koers van Ieder(in) en over de verdere professionalisering van de organisatie. Want Ieder(in) is ook als organisatie nog volop in ontwikkeling. Je hebt genoeg ervaring om daar iets moois aan bij te dragen.

Wat vragen wij?

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Ervaring met het leiden van een team; je bent in staat te verbinden en te coachen.
  • Relevante kennis over de wet- en regelgeving waar mensen met een beperking of chronische aandoening mee te maken hebben, bij voorkeur op het gebied van onderwijs en arbeid.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in een bestuurlijk complex veld.
  • Ervaring met lobby en belangenbehartiging in het speelveld van Ieder(in) is een pré. Dit kan zowel op landelijk, regionaal of lokaal niveau zijn.
  • Ervaring met planning en budgetbewaking.
  • Ervaring met het overzicht houden en aanbrengen van structuur in een divers programma met verschillende deelprojecten en activiteiten.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 11 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Het gaat in eerste instantie om  een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren

Interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 30 juni 2019 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Programmamanager.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Aartjan ter Haar, Hoofd Programma’s en Projecten, telefoon 06-15870971.
Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over