Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.
decoratief

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Via lobby, pleitbezorging en het ondersteunen van lokale belangenbehartigers werken wij hard om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren.

Wij hebben ruimte voor een

Programmamanager Projecten

voor gemiddeld 32 – 36 uur per week

Wat ga je doen?

In deze functie neem je de aansturing van de bestaande projecten over, zoals de projecten met betrekking tot de implementatie van het VN Verdrag Handicap. Je rondt aflopende projecten af en verzorgt de projectverantwoordingen. Je werkt verder aan het uitbouwen van de projectenportefeuille door nieuwe leads te identificeren en, indien geschikt voor Ieder(in), om te zetten in projectaanvragen.

Je stuurt projectleiders aan met betrekking tot tijd, budget, kwaliteit en oplevercriteria. Je bewaakt de governance en projectoverstijgende afhankelijkheden. Je coacht projectleiders in geval van (dreigende) afwijkingen en zorgt dat zij de projecten conform afspraak opleveren. In voorkomende gevallen treed je zelf op als projectleider.

Je werkt met inhoudelijk bevlogen en intrinsiek gemotiveerde medewerkers voor wie het eindresultaat van de projecten die je aanstuurt veel meer is dan zomaar de realisatie van een product. In jouw aansturing ben je daarom steeds sensitief voor deze bevlogenheid zonder daarbij plan en planning uit het oog te verliezen. Je kunt goed omgaan met situaties waarin inhoud en structuur met elkaar op spanning komen te staan.

Je zorgt voor een goede afstemming en communicatie met collega’s over de inhoud en planning van de projecten. Vanuit de projecten zorg je voor een goede samenwerking met de organisatie en de verschillende programma’s. Je pakt leads vanuit de organisatie op.
Naast de aansturing en verantwoording van de lopende projecten acquireer je projecten die in het verlengde liggen van de Ieder(in) missie en passen binnen de strategie. Je signaleert hiervoor kansen voor nieuwe projecten en subsidiemogelijkheden. Samen met collega’s stel je de subsidieaanvragen hiervoor op. Je hebt hier een actief wervende en trekkende rol welke resulteert in een uitbreiding van het projectenportfolio.

Wat vragen wij?

Wij vragen een project- of programmamanager met ruime ervaring in het aansturen van lopende projecten. Daarvoor beschik je over de juiste vaardigheden m.b.t. planning, budgetbewaking en het structureren van projecten. Daarnaast heb je bij voorkeur aantoonbare ervaring met subsidietrajecten en subsidieverantwoordingen. Je neemt initiatief, denkt in oplossingen en resultaten en bent communicatief. Je werkt constructief samen met projectleiders en projectteams en onderhoudt directe lijnen met de andere programmanagers, het hoofd bedrijfsvoering en externe opdrachtgevers. Tenslotte heb je affiniteit met de missie van Ieder(in).

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 11 (€ 3.518 – € 5.463) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met CV voor 9 januari 2023 naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Programmamanager Projecten. Voor inhoudelijke vragen kun je tijdens kantooruren (van ma t/m do) contact opnemen met Bas Duym, op telefoonnummer 06 – 4462 4049.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over