[Deze vacature is inmiddels vervuld] - Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving en wij participeren in projecten die de positie van mensen met een beperking versterken.
decoratief

Ieder(in) heeft een adviserende rol in het vijfjarig project van VNG International: het project We Are Able. Dit project loopt inmiddels anderhalf jaar.
Voor de uitvoering van het project We Are Able, waarin wij samenwerken met de VNG en de Oogvereniging, zoekt Ieder(in) per direct een:

Projectleider Lokale Inclusie

16 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je verzamelt op basis van de kennis en ervaring van Ieder(in) en de Oogvereniging goede voorbeelden m.b.t. lokale inclusie,
 • Deze goede voorbeelden toets je bij lokale gehandicaptenplatforms en ervaringsdeskundigen,
 • Je documenteert deze kennis en deelt de goede voorbeelden op relevante manieren met de VNG, VNG International, de buitenlandse partners en de netwerken van Ieder(in) en de Oogvereniging,
 • Je hebt een aanjagersrol bij het tot stand komen van een netwerk van gemeenten en lokale belangenbehartigers die samen willen werken aan een inclusieve samenleving in Nederland.
 • Je draagt bij aan het meedraaien in het internationale netwerk van gemeenten en lokale belangenbehartigers die samen willen werken aan een inclusieve samenleving,
 • Je draagt bij aan verbinding tussen de inhoud en partners van het project van VNG International en Nederlandse gemeenten, belangenbehartigers, Ieder(in), de Oogvereniging en achterban van beide organisaties,
 • Je levert expertise op het gebied van lokale inclusie en deelt dit met VNG International.

Plek in de organisatie

Ieder(in) wordt je nieuwe werkgever en je rapporteert daarbinnen aan de Programmamanager Wonen en Leven. Op inhoud en netwerk word je geholpen door een stuurgroep vanuit Ieder(in) en de Oogvereniging. Daarnaast werk je nauw samen met onze opdrachtgever VNG-International.
Binnen Ieder(in) kun je rekenen op collegiale ondersteuning van inhoudelijk betrokken collega’s.

Wat vragen wij?

 • Je bent een projectleider die stuurt op resultaat, je maakt makkelijk verbinding en bent bestuurlijk sensitief,
 • Je bent zelfstandig, proactief, gestructureerd en maakt je snel dingen eigen,
 • Kennis van lokale inclusie en de lokale inclusie agenda bij gemeenten is een pré,
 • Bij voorkeur heb je kennis van of ervaring met (internationale) inclusie projecten,
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van mensen met een beperking en/of chronische ziekte,
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, in het Nederlands én in het Engels
 • Je hebt minimaal HBO-werk- en denkniveau, een flexibele instelling en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel,
 • Je kunt je werktijden flexibel indelen.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.
Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€ 3.285 – € 4.927) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.
In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie om deze samenwerking voort te zetten.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met CV voor 5 december 2022 naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Projectleider Lokale Inclusie.
Voor inhoudelijke vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Marijke Hempenius (programmamanager Wonen en Leven) op telefoonnummer 06 – 252 76 155 of m.hempenius@iederin.nl.
Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Meer informatie over Ieder(in) en de Oogvereniging: www.iederin.nl en www.oogvereniging.nl
Meer informatie over we are able: www.weareable.ngo

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over