Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving
beeld met beschrijving 'Vacant

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Ieder(in) voert met projectsubsidie van het Ministerie van VWS het project ‘OCO 1 op 1’ uit om onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntperspectief op gemeentelijk niveau te verbeteren. Voor dit project zoekt Ieder(in) per direct een ervaren en enthousiaste

Projectleider

voor gemiddeld 16 uur per week

Tijdens dit project worden ervaringsdeskundigen en belangenbehartigers uit een tiental gemeenten toegerust om in hun eigen gemeente onafhankelijke cliëntondersteuning op de kaart te zetten en hiermee aan de slag te gaan. Aan het eind van deze periode zijn de tien gemeenten gemotiveerd om betere onafhankelijke cliëntondersteuning te bieden aan hun inwoners. De projectmedewerker werkt samen met een beleidsmedewerker van het programmateam Zorg & Ondersteuning.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de werving van gemotiveerde lokale belangenbehartigers en/of ervaringsdeskundigen. Je begeleidt hen bij het betrekken van lokale ambtenaren/politici.
 • Je ontwikkelt, organiseert en begeleidt (digitale) workshops en bijeenkomsten voor de belangenbehartigers/ervaringsdeskundigen en lokale ambtenaren/politici.
 • Je zet in samenspraak met de deelnemers in het project geformuleerde doelen om in concrete werkafspraken die lokaal uitgevoerd worden.
 • Je verzamelt de opbrengsten van het project in praktische tips en trucs voor lokale belangenbehartigers in andere gemeenten over effectieve lokale belangenbehartiging en je schrijft een eindrapportage.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de voortgang en de uitvoering van dagelijkse activiteiten binnen het project. Je doet dit in samenspraak met een beleidsmedewerker en een communicatieadviseur van Ieder(in). Ook kan je rekenen op (technische) assistentie rondom en tijdens (online) bijeenkomsten. De uitvoering van het project vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de programmamanager Zorg en Ondersteuning.

Wat vragen wij?

Voor het uitvoeren van dit takenpakket vragen wij dat je voldoet aan onderstaande criteria:

 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als projectleider.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met lokale belangenbehartiging.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het lokale ambtelijke en politieke speelveld.
 • Je bent flexibel en resultaatgericht, je werkt graag samen en kan organiseren.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Het is een pré wanneer je kennis van onafhankelijke cliëntondersteuning hebt.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget. Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€ 3.142 – € 4.712) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 7 april 2021 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature projectleider OCO. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maartje Schrama, programmamanager Zorg en Ondersteuning, via m.schrama@iederin.nl.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over