Een inclusieve samenleving, dat is ons doel. Iedereen moet kunnen meedoen, ook als je een beperking of chronische ziekte hebt. Ieder(in) signaleert, informeert, ondersteunt, verbindt en lobbyt om dat doel te bereiken. Als koepelorganisatie van mensen met een beperking of chronische ziekte behartigen wij de belangen van ruim twee miljoen mensen. Om ons daarbij te helpen, hebben we plek voor een stagiair in ons team Public Affairs.

Wat ga je leren?

Ben jij op zoek naar een stage waarin alles draait om de laatste politieke ontwikkelingen en het publieke debat? Dan hebben wij de perfecte stage voor jou.
Als stagiair(e) van het Public Affairs team volg je de laatste Haagse politieke ontwikkelingen op de voet. Je houdt je collega’s op de hoogte van eventuele wijzigingen in de parlementaire agenda. Je volgt de vergaderingen van o.a. de Tweede Kamer, maakt daar verslagen van en geeft er ook duiding aan. Daarnaast ondersteun je de PA-adviseur bij de dagelijkse werkzaamheden. Je denkt bijvoorbeeld mee over lobbystrategieën en uitvoering. Met jouw frisse blik ben je een sparringpartner voor het team.
Als stagiair(e) Public Affairs bij Ieder(in) leer je in korte tijd verschillende aspecten van het Public Affairs-vak. Monitoring, beïnvloedingsinstrumenten. strategie, uitvoering en advisering; je komt er binnen deze stage allemaal mee in aanraking. Uiteraard kun je – in overleg – ook eigen initiatieven oppakken. Wij willen ook graag van jou leren.
Wij begeleiden en ondersteunen je bij de werkzaamheden, maar je hebt ook een sterke eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt al snel zelfstandige taken waarbij je altijd kunt afstemmen met je stagebegeleider.

Wie ben jij?

Je volgt een HBO/WO-opleiding (richting Politicologie, Bestuurskunde, Communicatie of Rechten), bij voorkeur in de laatste fase van de bachelor of master. Maar het belangrijkste is dat je kennis hebt van en interesse in politiek, openbaar bestuur en besluitvormingsprocessen. Je wil leren hoe de Tweede Kamer werkt, hoe beslissingen worden genomen, en hoe daar invloed op uitgeoefend kan worden. Of je wil eerste stappen zetten met het in praktijk brengen van je kennis en deze verder ontwikkelen.
Je bent proactief en initiatiefrijk en kunt zowel in een team als zelfstandig functioneren. Je hebt goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden. Je kan je gemakkelijk inwerken in nieuwe, uiteenlopende onderwerpen. Je bent flexibel, enthousiast en neemt initiatief.

Wat bieden wij?

Stage lopen bij Ieder(in) is positief bijdragen aan de samenleving. En dat op een afwisselende plek met gezellige collega’s en in een informele sfeer.
We bieden je een afwisselende stageplek in een leuk, klein team, waar ruimte is voor eigen wensen en interesses. De omvang van je stage stemmen we in goed overleg af. Het gaat in principe om een meewerkstage, maar een afstudeerstage behoort ook tot de mogelijkheden.
Je krijgt een vaste stagebegeleider met wie je wekelijks of zo vaak als nodig afstemt. Ook ontvang je een stagevergoeding.
Verder is het goed om te weten dat we hybride werken. Dat betekent dat je bij ons zowel op kantoor als thuis kunt werken. Dit spreken we in goed overleg af. De werkplekken op kantoor zijn zo ingericht dat je ook tijdens een eventuele coronaperiode prima op ruime afstand van je collega’s kunt werken.

Reageren?

Interesse in deze stageplek? Stuur je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature stage Public Affairs.
Voor vragen over deze stageplek mail je je vragen naar vacatures@iederin.nl of neem, vanaf 13 februari van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren contact op met Thomas Ronnes, op telefoonnummer 06 337 11 885.
Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.
Meer informatie over Ieder(in): www.iederin.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over