Voor de uitvoering van het project We Are Able zoekt Ieder(in) per direct een Projectleider Lokale Inclusie voor 16 uur per week.
beeld met beschrijving 'Vacant

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Ieder(in) draagt in samenwerking met de Oogvereniging in een adviserende rol bij aan een vijfjarig project van VNG International: het project We Are Able. De Oogvereniging behartigt de belangen van alle mensen met een oogaandoening in Nederland en wil dat zij als vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving.

Het project We Are Able is een internationaal project, met projectonderdelen in Oost-Afrika en in Nederland. Dit project heeft tot doel de positie van mensen met een beperking en hun vertegenwoordigende organisatie te versterken. De samenwerking tussen VNG International, Ieder(in) en de Oogvereniging heeft betrekking op het projectonderdeel in Nederland en volgt drie sporen:

 • Het ontwikkelen van goede voorbeelden rondom de lokale inclusie agenda,
 • Kennisontwikkeling en toerusten rondom de lokale inclusie agenda en de positie van mensen met een beperking,
 • Het delen van goede voorbeelden met Nederlandse gemeenten en lokale belangenbehartigers en via VNG International met patiënten- en gehandicaptenorganisaties en lokale overheden in Nederland en Oost-Afrika.

Voor de uitvoering van het project We Are Able zoekt Ieder(in) per direct een:

Projectleider Lokale Inclusie

16 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je verzamelt op basis van de kennis en ervaring van Ieder(in) en de Oogvereniging goede voorbeelden m.b.t. lokale inclusie,
 • Deze goede voorbeelden toets je bij lokale gehandicaptenplatforms en ervaringsdeskundigen,
 • Je documenteert deze kennis en deelt de goede voorbeelden op relevante manieren met de VNG en de netwerken van Ieder(in) en de Oogvereniging,
 • Je draagt bij aan het tot stand komen van een netwerk van gemeenten en lokale belangenbehartigers die samen willen werken aan een inclusieve samenleving,
 • Je zorgt voor verbinding tussen het Nederlandse project van VNG International, lokale gemeenten, belangenbehartigers, Ieder(in), de Oogvereniging en achterban van beide organisaties,
 • Je levert expertise op het gebied van lokale inclusie en deelt dit met VNG International.

Plek in de organisatie

Ieder(in) wordt je nieuwe werkgever. Je rapporteert dan ook rechtstreeks aan de Programmamanager Wonen en Leven van Ieder(in). Op inhoud en netwerk word je geholpen door een stuurgroep vanuit Ieder(in) en de Oogvereniging. Daarnaast werk je nauw samen met onze opdrachtgever VNG-International. Binnen Ieder(in) kun je rekenen op collegiale ondersteuning van inhoudelijk betrokken collega’s.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over kennis van/ervaring met (internationale) inclusie projecten in de rol van projectleider,
 • Je bent in staat gestructureerd en projectmatig invulling te geven aan de adviserende rol aan VNG International en zorgt hierbij voor een goede representatie van Ieder(in) en de Oogvereniging,
 • Je bent deskundig op het gebied van lokale inclusie en de lokale inclusie agenda bij gemeenten,
 • Je bent bevlogen en wilt bijdragen aan de realisatie van een inclusieve samenleving,
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van mensen met een beperking en/of chronische ziekte,
 • Je hebt affiniteit met belangenbehartiging,
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, in het Nederlands én in het Engels
 • Je hebt minimaal HBO-werk- en denkniveau, een flexibele instelling en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel,
 • Je kunt je werktijden flexibel indelen.

Wat bieden wij?

Werken aan een veelzijdige opdracht in een dynamische omgeving met een informele werksfeer. Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget.

Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€ 3.142 – € 4.712) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname aan pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie om deze samenwerking voort te zetten.

Reageren?

Interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met CV voor 11 augustus 2021 naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Projectleider Lokale Inclusie. Voor inhoudelijke vragen kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Marijke Hempenius (programmamanager Wonen en Leven) op telefoonnummer 06 – 252 76 155 of m.hempenius@iederin.nl.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen.  Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Meer informatie over Ieder(in) en de Oogvereniging: www.iederin.nl en www.oogvereniging.nl.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Profiel Oogvereniging

De Oogvereniging zet zich in voor de belangen van mensen met een oogaandoening én mensen met een oogaandoening in combinatie met een gehoorbeperking. De Oogvereniging houdt zich bezig met informatievoorziening, belangenbehartiging en ledencontact.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over