Voor jongeren met een beperking of chronische ziekte is het vaak lastig om na het afronden van hun opleiding een vervolgopleiding te starten of een baan te vinden. Wat is er nodig om dit probleem uit de wereld te helpen? Ieder(in) wil op 7 oktober in gesprek gaan met jongeren die uit eigen ervaring hierover kunnen meepraten. Praat jij mee?

Ieder(in) zoekt jongeren (maximumleeftijd 35 jaar) die ervaring hebben met de aansluiting

  • van voortgezet onderwijs naar middelbaar beroepsonderwijs
    of
  • van voortgezet onderwijs/beroepsonderwijs naar werk.

Ieder(in) zoekt jongeren die willen vertellen over hun eigen ervaring en na willen denken over vragen als:

  • zorgt je beperking of chronische ziekte voor problemen bij het beginnen van een vervolgstudie of het zoeken naar werk, en zo ja, welke problemen zijn dat dan?
  • welke zaken hebben er voor gezorgd dat je uiteindelijk wel een vervolgopleiding kon starten of een baan hebt gevonden?
  • welke oplossingen zie jij voor dit probleem?

Waarom

Wetten en regels rond onderwijs en werk zijn in het afgelopen jaar drastisch veranderd. De Wet passend onderwijs is ingegaan, evenals de Participatiewet. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de aansluiting opleiding – arbeidsmarkt? Wat is er verbeterd? Zijn er nieuwe kansen? Wat gaat mis? Zijn er risico’s? etc.

Ieder(in) wil hier een goed beeld van hebben, dat gebaseerd is op de daadwerkelijke praktijk. Hiervoor zijn ervaringen van jongeren met een beperking of chronische ziekte heel hard nodig. Op basis van die ervaringen kan Ieder(in) aan belangrijke onderwijspartijen en aan werkgevers duidelijk maken wat mensen met beperkingen nodig hebben om na een opleiding ook werk te vinden.

Wanneer

De gespreksbijeenkomst, Van school naar werk‚ vindt plaats bij Ieder(in).
Datum: 7 oktober 2015
Tijd: 17.30-18.30 uur – broodje, 18.30-21.00 uur – gespreksbijeenkomst
Adres: Churchilllaan 11 (1e verdieping), 3527 GV Utrecht

Aanmelden

Aanmelden kan per mail: post@iederin.nl
(vermeld als onderwerp: aanmelding 7 oktober Van school naar werk)

Routebeschrijving Ieder(in)

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over