Op 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Voor lokale belangenbehartigers zijn de verkiezingen een goed moment om aandacht te vragen voor het belang van toegankelijke stemlokalen. En om aan te dringen op duidelijke en toegankelijke informatie over het stemproces en de toegankelijkheid van de stembureaus. We hebben daarom alle informatie en tips verzameld. Download deze hieronder.

Stemmen in Coronatijd, anders dan anders

Tijdens de verkiezingen in maart gaat het door Covid-19 op een aantal punten anders dan anders. Een aantal stembureaus gaan eerder open. En er worden andere locaties gebruikt. De toegankelijkheid zal door 1,5 meter regel ook verschillend kunnen zijn. En in het stemlokaal zelf worden aanvullende maatregelen genomen om veilig te kunnen stemmen.

In het informatieblad vind je o.a. de actuele checklist voor de toegankelijkheid van de stemlokalen. En waar je op kan letten in de informatievoorziening over de stemlocatie en het stemproces door de gemeente. Ook bieden we tips waar je terecht kunt voor meer informatie en met vragen over het stemmen.

Het informatieblad wordt regelmatig bijgewerkt. Dit melden we dan op onze website.

Deel dit bericht