Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Laat de politieke partijen weten wat jij belangrijk vindt. Met de online-actie #2MiljoenStemmen kun je politici en hun partijen vertellen wat nodig is voor mensen met een beperking of chronische ziekte om goed te kunnen meedoen in de samenleving.

In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte. Wat moeten politieke partijen en een nieuw kabinet echt aanpakken? Wat moet er beter of anders?

#2MiljoenStemmen is een actie voor en door mensen met een beperking en wordt ondersteund door onder meer Ieder(in).

Waarom deze actie?

Politici nemen nog steeds te vaak besluiten waarbij ze onvoldoende of helemaal geen rekening houden met de gevolgen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Politieke partijen zeggen dat ze het VN-verdrag Handicap willen uitvoeren. Maar écht meedoen lukt pas, als je wordt gehoord en betrokken bent bij het maken van beleid dat jou aangaat.

Dat doet de politiek nog steeds te weinig. Met de actie #2MiljoenStemmen kun je de politieke partijen en kandidaat-Kamerleden hierop aanspreken. Samen kunnen we er voor zorgen dat mensen met een beperking meer politieke aandacht krijgen.

Doe mee!

Ben jij een van die 2 miljoen stemmen en vind je dat politici meer kunnen doen voor mensen met een beperking? Doe dan mee en deel je verhaal online via social media met de hashtag #2MiljoenStemmen.

Of stel je vragen met de # aan een politieke partij (#naampolitiekepartij) of door politici met een @ direct aan te spreken in jouw bericht (@naam). Meer informatie, tips én persoonlijke verhalen vind je op de website www.2miljoenstemmen.nl.

Zit je niet op social media? Ook dan kun je je verhaal delen. Mail het dan naar contact@2miljoenstemmen.nl en er wordt contact met je opgenomen.

Sluit als organisatie aan

Ook als organisatie kun je aan deze actie meedoen. Dat kan door:

  • Je eigen achterban oproepen mee te doen aan #2MiljoenStemmen.
  • Op je eigen website en in je nieuwsbrief een bericht plaatsen over deze verkiezingsactie. Je kunt hiervoor deze tekst al basis gebruiken en het rechtenvrije logo van #2MiljoenStemmen erbij plaatsen.
  • Social-media berichten met de hashtag #2MiljoenStemmen delen via je eigen social media-kanalen.
  • Je eigen standpunten en acties rond de verkiezingen delen met de hashtag #2MiljoenStemmen.

Wil je als ondersteunende organisatie vermeld worden op de website #2MiljoenStemmen.nl of heb je andere vragen? Stuur een mail naar contact@tweemiljoenstemmen.nl.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over