Aanstaande woensdag 18 maart mag u stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Iedere Nederlander boven de 18 jaar mag stemmen. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze kunnen terecht op de website stemjijook.nu.

Op de website, Stem jij ook‚ is veel informatie te vinden over de verkiezingen op 18 maart. De website richt zich op mensen met een licht verstandelijke beperking en moeilijk lerenden. De informatie is in gemakkelijk te begrijpen taal geschreven en er wordt gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal. Zo is onder andere een krant uitgegeven. De speciale verkiezingskrant is gratis via de website te downloaden.

Verkiezingskrant

In de speciale verkiezingskrant wordt op aantrekkelijke manier, met korte teksten en veel illustraties en ook een filmpje, uitleg gegeven over de verkiezingen voor de provinciale Staten en Waterschappen. Ook wordt uitgelegd dat we via de provinciale Staten de Eerste Kamer kiezen (indirecte verkiezingen).

De krant begint met een uitleg over het stemrecht en waarom stemmen zo belangrijk is. Ook wordt ingegaan op het stemproces: Waar moet je naar toe om te stemmen? Hoe gaat het er in het stemhokje aan toe? Hoe ziet een stembiljet eruit? Daarnaast is er inhoudelijke informatie over de Provinciale Staten, eerste Kamer (die door de Provinciale Staten worden gekozen) en de Waterschappen. Wat houdt hun werk in? En op wat voor manier we daar in ons dagelijks leven mee te maken hebben?

Politiek Café Amersfoort

LFB heeft op 26 februari jongstleden een politiek café georganiseerd voor de provincie Utrecht in Amersfoort met als thema de verkiezingen. Hieronder een link naar het verslag van de avond.

Ga naar de website www.stemjijook.nu

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over