Een inclusieve samenleving, dat is ons doel. Iedereen moet kunnen meedoen, ook als je een beperking of chronische ziekte hebt. Ieder(in) signaleert, informeert, verbindt en lobbyt om dat doel te bereiken. Om ons bestuur te versterken zoeken wij een Bestuurslid - Penningmeester voor circa zes uur per maand.

Wie zijn wij?

Met ruim 220 aangesloten organisaties is Ieder(in) het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking of chronische ziekte. Samen vertegenwoordigen we ruim twee miljoen mensen. Wij lobbyen bij de Haagse politiek, we ondersteunen lokale belangenbehartigers en voeren tal van andere activiteiten uit om de samenleving inclusiever te maken. Het VN-verdrag Handicap is daarbij onze leidraad.

Ieder(in) is een vereniging. Het verenigingsbestuur bestaat uit tenminste vijf personen. Bestuursleden worden benoemd voor maximaal twee termijnen van vier jaar. Bij het bureau werken circa 50 mensen. Onze programmateams zijn actief op de thema’s Zorg en Ondersteuning, Wonen en Leven, Leren en Werken en VN-verdrag Handicap. De directeur van Ieder(in) geeft leiding aan het bureau en vormt het gezicht naar buiten.

De basisomzet van Ieder(in) is € 3 miljoen, vanuit een jaarlijks door het Ministerie van VWS verstrekte instellingssubsidie. Daarnaast heeft Ieder(in) tijdelijke project- en programmafinancieringen met een totale waarde van circa € 1,5 miljoen per jaar.

Wie zoeken wij?

Heb jij affiniteit met de missie van Ieder(in) en met de thema’s die onze achterban raken? En pas jij in onderstaand profiel? Dan zoeken wij jou!

  • Je hebt een financiële achtergrond en/of ervaring als penningmeester. Het is een pré als je dit combineert met ervaring in een gesubsidieerde organisatie die mede afhankelijk is van aanvullende fondsen en projectsubsidies.
  • Je hebt affiniteit met de belangenbehartiging voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Je bent enthousiast over de koers van Ieder(in) en draagt daar graag aan bij.
  • Vanwege de benodigde vernieuwingen, veranderingen en ontwikkelingen is het belangrijk dat je circa zes uur per maand beschikbaar bent.

Daarnaast zien we in het profiel van het bestuurslid graag een aantal van de volgende elementen terug:

  • Je bent ervaringsdeskundig in de breedste zin van het woord.
  • Je bent werkzaam (geweest) in een maatschappelijke organisatie, eventueel in een eindverantwoordelijke functie, maar dit is geen vereiste.
  • Je hebt affiniteit of ervaring met ontwikkelingen in de maatschappelijke sector.
  • Je bent innovatief. Competenties die daarbij aan de orde kunnen zijn: creatief vermogen, externe oriëntatie, contextgevoeligheid en organisatiegevoeligheid.
  • Bij voorkeur heb je eerder een bestuursfunctie bekleed.

Een inclusieve samenleving betekent ook een inclusieve werkvloer en een inclusief bestuur. Kandidaten met een beperking nodigen wij nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Wat bieden wij?

Een bestuursfunctie bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een breed netwerk met veel kennis, kunde en ervaring. Ons bestuur is een informeel, betrokken bestuur dat ruimte biedt voor eigen inbreng en veel waarde hecht aan samenwerken. De bestuursleden gaan op een prettige, open en zakelijke wijze met elkaar om. Bestuursleden ontvangen een bruto vergoeding van € 3.250,- op jaarbasis.

Heb je nog geen (ruime) ervaring in een bestuurlijke functie, maar ben je wel voldoende financieel onderlegd, anderszins passend en enthousiast? Dan bieden wij je graag de ruimte om je in ons bestuur verder te ontwikkelen als bestuurslid.

Reageren?

Is de functie van penningmeester bij Ieder(in) echt iets voor jou? Stuur dan je motivatie en CV voor 22 augustus 2022 naar, via post@iederin.nl, onder vermelding van ‘Vacature penningmeester Ieder(in)’.

Er is meer achtergrondinformatie beschikbaar bij deze vacature. Deze informatie is op te vragen via post@iederin.nl.

Neem voor inhoudelijke vragen over de vacature – na 16 augustus – contact op met Ben Hammer, voorzitter van Ieder(in), via telefoonnummer 06 – 835 85 957. Voor 16 augustus kunnen inhoudelijke vragen over de vacature gesteld worden via post@iederin.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuws over