De aangifte inkomstenbelasting zorgt dit jaar voor veel verwarring en onrust. Ook onder mensen met een handicap. Dat komt doordat de Belastingdienst alleen informatie geeft over de nieuwe manier van aangifte doen: via Mijn Belastingdienst of met een speciale App. Voor wie handig is met de computer en over een goede internetverbinding beschikt is dat geen probleem. Voor anderen wel. Gelukkig kunt u ook nog gebruik maken van het aloude Aangifteprogramma en zelfs van een papieren aangiftebiljet: het P-Biljet.

De aangifte inkomstenbelasting kan mensen met een handicap of ziekte aanzienlijk voordeel opleveren. Dat komt door een aantal aftrekposten die juist voor mensen met een beperking van belang zijn. Zoals de aftrek van specifieke zorgkosten. U kunt hieronder de brochure ‘Belastingvoordeel 2014’ downloaden. Om dat voordeel naar u toe te halen moet u uiterlijk 1 mei wel aangifte doen.

Vier manieren om belastingvoordeel naar u toe te halen

  • Op de computer, online, via Mijn Belastingdienst. Dit is de handigste manier als u over een goede internetverbinding beschikt en als u handig bent met de computer. Om in te loggen op Mijn Belastingdienst hebt u een DigiD toegangscode nodig. Bij Mijn Belastingdienst zijn veel gegevens al voor u ingevuld. Bijvoorbeeld over uw inkomen en over de tegoeden op uw bankrekeningen. Check deze informatie goed!
  • Op uw tablet of iPad, met de speciale aangifte App van de Belastingdienst. Dit is alleen handig als u geen aftrekposten hebt. Voor mensen met een handicap of chronische ziekte, die gebruik maken van de aftrek van specifieke zorgkosten of andere aftrekposten is deze App dus geen aanrader.
  • Op de computer, met het aloude Aangifteprogramma. Dit programma werkt op dezelfde manier als voorgaande jaren: u kunt het downloaden van de website van de Belastingdienst en op uw gemak invullen. Voor het downloaden van het Aangifteprogramma hebt u geen DigiD nodig. U krijgt na het downloaden wel de vraag of u gebruik wilt maken van de vooraf ingevulde gegevens. Als u daar voor kiest, moet u wel eerst even inloggen met uw DigiD. Ook voor het insturen van het ingevulde programma moet u over een DigiD beschikken.
  • Op papier, met een P-biljet. U kunt zo‚ n biljet opvragen bij de Belastingtelefoon 0800-0543. Houd uw BSN (sofi) nummer bij de hand als u belt!

Terug naar Home

Downloads:

631_20150310_Belastinggids_laatste_herziening.pdf – PDF (1 MB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over