In artikel 40 van het VN-gehandicaptenverdrag staat dat de verdragspartijen regelmatig bij elkaar moeten komen om de vorderingen in de diverse landen te bespreken. Van 2 tot 4 september is in New York City de tweede zogenoemde Conference of States Parties.

Tijdens de eerste zijn allerlei procedures afgesproken. Dit jaar gaat het over de inhoud. Wat doen landen om het Verdrag in eigen land in te voeren? Wat kunnen verschillende landen van elkaar leren? Het programma vooral is gericht op internationale uitwisseling en discussie.

Na de onderhandelingen destijds is er nu dus echt een nieuwe fase aangebroken. Het ministerie van VWS heeft aan de VGPN gevraagd om een vertegenwoordiger uit het, veld‚ mee te sturen naar de conferentie.

Marianne Kroes, die werkt als jurist bij de CG-Raad, zal vanaf dinsdag 2 september via dit weblog vertellen wat er allemaal in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties gebeurt. Zij wordt daarbij geholpen door Esther de Boer die bij het Programma VCP op de afdeling communicatie werkt.

Deel dit bericht

Meer nieuws over