Een motie voor meer toegankelijke woningen van de ChristenUnie samen met CDA, VVD en D66 kreeg dinsdag de steun van de voltallige Tweede Kamer. Met de motie schaarde de Kamer zich achter de oproep van Ieder(in) en andere cliëntenorganisaties.

Bouwregels onder de loep

In de motie staat dat het belangrijk is dat mensen met een beperking en ouderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Daarom moet de regering in overleg met bouwers en gemeenten ervoor zorgen dat er meer toegankelijke woningen beschikbaar komen. De motie zegt ook dat overwogen moet worden om het Bouwbesluit aan te passen door strengere toegankelijkheidseisen voor nieuwbouwappartementen op te nemen. Want uit onderzoek blijkt dat aanpassing van de eisen voor nieuwbouwappartementen groter dan 70m2 bijdraagt aan het vergroten van de voorraad toegankelijke woningen. Tegen beperkte kosten levert dit grote maatschappelijke baten op.

Minister reageert voor zomerreces

Ieder(in) is tevreden met de inzet van de Tweede Kamer voor toegankelijk bouwen. Met deze motie gaf de Tweede Kamer gehoor aan de oproep die Ieder(in) samen met Per Saldo, Wij Staan Op!, KBO-PCOB en de Oogvereniging voorafgaand aan het debat over bouwregelgeving heeft gedaan.
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zal nog voor de zomer met een reactie komen op de motie en andere punten uit de brief van de cliëntenorganisaties. Deze reactie zien we met grote belangstelling tegemoet.

Bekijk hieronder de motie.
Lees de brief van cliëntenorganisaties

Meer over Wonen
Terug naar Home

Downloads:

1470_Motie_van_het_lid_Dik-Faber_c.s.pdf – PDF (81 KB)
1413_18-0350_Brief_Tweede_Kamer_Bouwbesluit.pdf – PDF (271 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over