Bij hun verzoek aan de gemeente om voor blinden en slechtzienden op het stembureau een mal te plaatsen, stuurt Platform Gehandicapten Leiden een kopietje van het VN-verdrag Handicap mee. Voorzitter Peter Waalboer legt aan radiozender Sleutelstad uit waarom: “Stemmen en stemgeheim zijn een mensenrecht, ook voor mensen met een beperking.”

Met een mal zelfstandig stemmen

Peter Waalboer heeft al 24 jaar stemrecht. Tot nu toe hebben zijn ouders voor hem altijd het hokje van zijn keuze ingekleurd. Daar komt nu een einde aan. Want de lobby voor het plaatsen van de mal heeft succes gehad. Dit jaar brengt Peter zelfstandig zijn stem uit. Dankzij het nieuwe hulpmiddel.

Lees op de website van radiozender Sleutelstad hoe stemmen met een mal in zijn werk gaat.

Daar vind je ook een link naar de radiouitzending waarin Peter Waalboer met Sleutelstad-verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek gaat over zelfstandig stemmen.

Voor iedereen, ook als je niet in Leiden woont

In principe kan iedereen gebruik maken van de mal. Ook als je niet in Leiden woont. Met een kiezerspas kun je in heel Nederland op elk stembureau terecht. Een kiezerspas vraag je aan bij je eigen gemeente.

Bron: Sleutelstad

Platform Gehandicapten Leiden is lid van Ieder(in)

Deel dit bericht

Ook lid worden van Ieder(in)?