Vraag aan Meldpunt Ieder(in): Ik leef van een IVA-uitkering en mijn moeder van een AOW-uitkering. Ik heb de gemeente gebeld om te informeren naar de compensatie van 800 euro voor de energierekening, maar ik kom geen steek verder. De gemeente zegt zelf ook nog niets te weten over het uitbetalen van de compensatie. Via het nieuws op tv zag ik dat er al meerdere gemeentes overgegaan zijn tot uitbetaling, maar onze gemeente houdt dus vol van niets te weten. Weten jullie hoe het precies zit?
decoratief

Overigens kon de medewerker van de gemeente mij wel vertellen dat mensen met een bijstandsuitkering automatisch bericht krijgen. Maar ze wist dus niet hoe het is geregeld voor mensen met een IVA-uitkering of een AOW.

Via de gemeente

De uitkering van het compensatiebedrag van 800 euro loopt inderdaad via de gemeente. Wij hebben helaas geen zicht op wanneer gemeenten het bedrag precies gaan uitbetalen.

Automatisch uitbetaald of zelf aanvragen?

Mensen met een bijstandsuitkering, een IOAW-uitkering of een IOAZ-uitkering krijgen de energietoeslag van 800 euro automatisch. Maar ook mensen met een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum, hebben recht op de energietoeslag. Zij kunnen contact opnemen met de gemeente. De gemeente moet dan kunnen vertellen of de energietoeslag automatisch aan u wordt overgemaakt of dat u die zelf eerst moet aanvragen.

Onafhankelijk cliëntondersteuner

Uw gemeente heeft dit dus nog niet op orde helaas. Wij adviseren u daarom om contact op te nemen met de onafhankelijk cliëntondersteuner in uw gemeente. Via deze website kunt u opzoeken hoe u deze ondersteuner kunt vinden. Als het goed is, kan de cliëntondersteuner u meer informatie geven over wanneer uw gemeente overgaat tot uitbetaling, of het voor u verder uitzoeken.

Meer informatie

Misschien dat de informatie op deze website u nog iets verder op weg helpen:

 

Ook een probleem of vraag?

Stuit je op problemen die te maken hebben met je beperking of chronische ziekte? Neem contact op met het Meldpunt van Ieder(in). De medewerkers van het meldpunt helpen je graag verder op weg met goede informatie of een goede doorverwijzing.

Let op: het Meldpunt van Ieder(in) kan niet actief ondersteunen bij het vinden van een individuele oplossing.

Bel 085 – 400 70 22 of mail naar meldpunt@iederin.nl

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur (maandag gesloten).

Deel dit bericht