Op 21 maart gaat Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Veel belangenbehartigers zijn daarom al bezig met de verkiezingscampagnes; standpunten delen, debatten organiseren, spreken met gemeenteraadskandidaten, interviews in de lokale media enzovoorts. Maar wist u dat er ook n√° de verkiezingen nog kansen zijn om het toekomstige beleid van uw gemeente te beïnvloeden?

Na de verkiezingen breekt de tijd aan dat partijen met elkaar gaan onderhandelen over de gemeentelijke koers voor de komende vier jaar. Die koers leggen ze vast in een nieuw coalitieakkoord. Een goed moment om nogmaals te pleiten voor een coalitieakkoord dat uitgaat van toegankelijkheid en mogelijk maakt dat iedereen in uw gemeente mee kan doen.

Bouwstenen

Om de kersverse gemeenteraadsleden daarbij een handje te helpen ontwikkelde Ieder(in) tien bouwstenen die onmisbaar zijn voor een inclusief coalitieakkoord, gebaseerd op artikelen van het VN-verdrag Handicap. Ook is er een makkelijk leesbare variant van de bouwstenen, zodat gemeenten geïnspireerd raken het eigen coalitieakkoord voor iedereen goed toegankelijk en begrijpelijk te maken.

In de handleiding, Bouwstenen voor een inclusief coalitieakkoord‚ leest u stap voor stap hoe u de partijen die onderhandelen over een nieuw coalitieakkoord kunt benaderen en hoe u de bouwstenen gemakkelijk kunt aanpassen aan uw eigen gemeente.

Voorbeeld-persbericht

Bent u van plan om de bouwstenen voor een inclusief coalitieakkoord te gebruiken, wij horen het graag!

En heeft u interesse in een voorbeeld-persbericht over de bouwstenen voor een inclusief coalitieakkoord, neem dan ook contact met ons op. Stuur een mail naar Maartje Schrama, m.schrama@iederin.nl

Downloads

Handleiding, Bouwstenen voor een inclusief coalitieakkoord‚ (pdf), Word-versie

De bouwstenen (pdf), Word-versie
De bouwstenen makkelijk leesbaar versie (pdf), Word-versie

Informatieblad Een inclusief coalitieakkoord

Downloads:

1448_Handleiding_Coalitieakkoord_inclusief.pdf – PDF (363 KB)
1449_Handleiding_Coalitieakkoord_inclusief_def.docx – docx (1 MB)
1450_Bouwstenen.pdf – PDF (71 KB)
1451_De_bouwstenen.docx – docx (2 KB)
1452_Bouwstenen_makkelijk_leesbaar.pdf – PDF (282 KB)
1453_De_bouwstenen_makkelijke_versie.docx – docx (62 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over