Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Met het oog daarop vond op 9 februari het Ieder(in)-webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’ plaats. Met daarin duidelijke uitleg door fiscaal specialist Kees Dijkman over wat het hebben van een beperking of chronische ziekte betekent voor je financiën en veel tips over de mogelijkheden van belastingaftrek van zorgkosten. Ook kregen deelnemers een overzicht van de acties die Ieder(in) onderneemt rond het thema energie en hoge energiekosten en zijn veel vragen van deelnemers over de compensatie van meerkosten beantwoord. Heb je het webinar gemist, klik dan hieronder op de link en bekijk het alsnog.
decoratief.

Het webinar terugkijken

Hier kun je het webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’ terugkijken

De video van het webinar is voorzien van professionele ondertiteling.

Alle vragen en antwoorden uit het webinar in één document

Alle vragen die tijdens het webinar zijn gesteld en de antwoorden daarop, hebben we verzameld in een overzichtelijk Q&A-document. Dit kun je onder aan dit bericht downloaden.

Op onze speciale website Meerkosten.nl lees je alle actuele informatie en geven we uitleg over regels en mogelijkheden van de aftrek van deze kosten.

Thema energie en energiekosten

Ieder(in) krijgt de afgelopen tijd veel vragen over de vergoeding van onvermijdbare energiekosten in verband met ziekte of beperking. Daarom is ook dit thema kort aan de orde gekomen tijdens het webinar. Wil je hier meer over weten kijk dan bij onderstaande links.

Lees hier wat Ieder(in) via de lobby heeft gedaan

Lees hier meer over welke mogelijkheden er nu zijn voor compensatie van energiekosten

Ook handig: het artikel ‘Aangifte inkomstenbelasting? Doen!

Ieder jaar schrijft Dijkman in opdracht van Ieder(in) een artikel over de fiscale aftrek van zorgkosten. Hierin legt hij duidelijk uit wanneer aftrek van zorgkosten van toepassing is en hoe aangifte van inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In het artikel wordt via een stappenplan aangegeven hoe je dat precies doet.

Je kunt het artikel, ‘Aangifte inkomstenbelasting? Doen! – De aftrek van zorgkosten en andere belastingvoordelen’ onderaan dit bericht downloaden. Het artikel mag verder verspreid worden, met vermelding van: “Auteur: Kees Dijkman, Bron: Ieder(in)”

Deel dit bericht