Vanaf 1 maart kun je weer de belastingaangifte invullen. Heb jij een beperking of chronische ziekte, dan had je in 2021 waarschijnlijk ook extra zorg- of meerkosten. Deze kunnen (gedeeltelijk) via de belasting aftrekbaar zijn. Op de website Meerkosten.nl vind je uitgebreide informatie en uitleg over regels en mogelijkheden van de aftrek van deze kosten. De informatie op deze website is inmiddels weer helemaal actueel voor de aangifte over het belastingjaar 2021.
vrouw rekent zorgkosten uit op rekenmachine

Doe belastingaangifte en laat geen geld liggen

Extra zorg- of meerkosten zitten niet alleen in kosten voor medische zorg, hulpmiddelen en aanpassingen, maar kunnen ook gemaakt zijn voor bijvoorbeeld kleding, speciale voeding of diëten. Omdat deze kosten vaak (gedeeltelijk) in aanmerking komen voor aftrek kun je dus geld terugkrijgen van de belastingdienst. Ook als je een laag inkomen of uitkering hebt. Naast informatie over de fiscale aftrekmogelijkheden vind je op de website Meerkosten.nl ook informatie over andere regelingen voor inkomensondersteuning.

Artikel Stappenplan belastingvoordeel

Behalve via de website verspreiden we ook informatie over de belastingaangifte en de teruggaaf van zorg- en meerkosten in een handig artikel. Auteur Kees Dijkman legt daarin via een stappenplan uit in welk geval de aangifte inkomstenbelasting je voordeel kan opleveren. Lees hier het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’. Het artikel mag je vrij publiceren, met vermelding van auteur: Kees Dijkman en bron: Ieder(in).

Webinar Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten

Op 17 februari vond het Ieder(in)-webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten’ plaats, over wat het hebben van een beperking of een chronische ziekte betekent voor je financiën. Tijdens het webinar deelden we tips over de mogelijkheden van aftrek van zorgkosten en werden vragen beantwoord over de compensatie van meerkosten. Bekijk hier het webinar, voorzien van ondertiteling, op het Ieder(in)-YouTube-kanaal.

Ga hier naar Meerkosten.nl – Belastingvoordeel: Geld terug over het jaar 2021

Deel dit bericht

Meer nieuws over