Toegankelijke verenigingen‚ is het thema van de 15de Week van de Toegankelijkheid. De Week van de Toegankelijkheid vindt in 2014 plaats van 6 t/m 11 oktober. Het onderwerp toegankelijke verenigingen is belangrijk voor alle mensen met beperkingen. Natuurlijk is iedereen overal welkom, maar soms is er net iets meer nodig voordat mensen ook werkelijk binnen een vereniging mee kunnen doen.

Onder het motto, Welkom bij de club‚ laten mensen met beperkingen tijdens de Week van de Toegankelijkheid zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven open staat voor iedereen. Willen verenigingen echt toegankelijk zijn, dan betekent dat niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar ook passende activiteiten zodat iedereen kan meedoen. En daarnaast gaat het er om dat de leden leren om rekening te houden met mensen met beperkingen.

Elk jaar tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseren mensen met beperkingen heel verschillende activiteiten. Soms landelijk, maar meestal in hun eigen gemeente. Vaak werken zij daarbij samen met gemeenten en maatschappelijke organisaties.

In 2014 leggen we tijdens de Week van de Toegankelijkheid een link met het VN-verdrag voor personen met een handicap. Dit verdrag stelt immers dat zij gelijkwaardig mee moeten kunnen aan de samenleving: Iedereen is welkom, en soms is daarvoor net iets extra’s nodig. Daarom wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid aandacht gevraagd voor het voorkomen en oplossen van de belemmeringen die mensen met beperking tegenkomen als zij actief willen deelnemen aan het verenigingsleven.

Meer weten over de Week van de Toegankelijkheid

Heeft u vragen over de Week van de Toegankelijkheid? Ga naar www.weekvandetoegankelijkheid.nl, mail naar
info@weekvandetoegankelijkheid.nl of neem telefonisch contact op: 030-720 00 00

Ieder(in), Oogvereniging en NVVS zijn in 2014 de initiatiefnemers van de Week van de Toegankelijkheid. De Week van de Toegankelijkheid wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over