Onder het motto, Welkom bij de club! is maandag 6 oktober de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid van start gegaan. Overal in het land zijn er activiteiten die het belang van toegankelijke verenigingen benadrukken.

Jaarlijks wordt de Week van de Toegankelijkheid georganiseerd. Tijdens de 15de editie is er speciaal aandacht voor de toegankelijkheid van het verenigingsleven. Natuurlijk is iedereen overal welkom, maar soms is er net iets meer nodig voordat mensen met een beperking ook werkelijk binnen een vereniging mee kunnen doen. Toegankelijkheid van verenigingen is daarom zo belangrijk.

Wat is een toegankelijke vereniging?

Het gaat niet alleen om fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar ook om passende activiteiten. En een toegankelijke vereniging zorgt voor toegankelijke informatie, zodat iedereen weet wat hij kan en mag verwachten van de vereniging. Toegankelijkheid betekent dat iedereen kan meedoen en erbij hoort.

Veel mooie activiteiten

Op de website van de Week van de Toegankelijkheid staan de aangemelde activiteiten (een fractie van wat er in de week allemaal te doen is). Er zitten pareltjes tussen. Zoals een geheim onderzoek, de ANWB Museumcheck, informatiemarkten waar toegankelijke verenigingen zich presenteren, en pluimen en andere prijzen voor toegankelijke verenigingen.

Iedereen kan meedoen

De landelijke organisaties Ieder(in), de Oogvereniging en de NVVS zijn de initiatiefnemers van de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Maar het zijn in de meeste gevallen mensen met een beperking zelf en hun (lokale) belangenbehartigers die de activiteiten organiseren en uitvoeren. Zij laten zien dat toegankelijkheid niet zo ingewikkeld is en de lokale samenleving veel oplevert.

Alle informatie over de Week van de Toegankelijkheid en de activiteiten die worden georganiseerd vindt u op www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Met uw vragen kunt mailen info@weekvandetoegankelijkheid.nl of bellen T 030-720 00 00.

Deel dit bericht

Meer nieuws over