De Week van Inclusief Onderwijs besteedt dit jaar aandacht aan activiteiten waarmee gestreefd wordt naar inclusief onderwijs. De week gaat maandag 26 februari van start, en bestaat uit drie online sessies die gratis bijgewoond kunnen worden. De Week van Inclusief Onderwijs is een initiatief van het platform Naar Inclusiever Onderwijs. Ieder(in) is een van de samenwerkingspartners.

Het platform biedt met de Week van Inclusief Onderwijs een doorkijkje in uiteenlopende activiteiten op het gebied van inclusief onderwijs. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vorig jaar de Werkagenda Route naar inclusief onderwijs 2035 gepubliceerd, en is inmiddels bezig met de uitwerking hiervan. Tegelijkertijd ontwikkelen scholen en samenwerkingsverbanden steeds meer initiatieven om inclusief onderwijs gestalte te geven.

Programma

Het platform Naar Inclusiever Onderwijs besteedt op de eerste dag (26 februari) onder meer aandacht aan activiteiten en goede aanpakken van samenwerkingsverbanden en hun scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Op de tweede dag (28 februari) is de focus gericht op het Samenwerkingsverband Driegang, waar al langer aan inclusief primair onderwijs wordt gewerkt. Op de slotdag (1 maart) staat het perspectief van ouders bij de ontwikkeling van een inclusieve leeromgeving centraal.

Alle sessies worden live uitgezonden en deelnemers kunnen vragen stellen in de chat. Het platform neemt de sessies op zodat ze op een later tijdstip kunnen worden bekeken. Ga naar de website van de Week van Inclusief Onderwijs voor meer informatie over de sessies en om je aan te melden.

Deel dit bericht