Met de brief van de staatssecretaris van 9 december is duidelijkheid gekomen voor de hele vergeten groep waar wij eerder voor aan de bel trokken. Duidelijkheid niet alleen voor nu, maar - belangrijker - ook voor de lange termijn.

Er zijn duurzame afspraken gemaakt over het bieden van continuïteit van zorg voor mensen die door fouten in de systemen of onvoltooide uitvoering niet meteen de passende oplossing krijgen. Er zijn goede, werkbare afspraken gemaakt waarbij de mens centraal staat. Bovendien is de toezegging gedaan door VWS dat zij garant staan voor de continuïteit van de zorg. Met deze toezeggingen kunnen cliëntenorganisaties een rol spelen in de informatievoorziening aan mensen hoe zij het juiste ‘loket’ kunnen vinden voor hun vragen en zorgen.

Morgen debatteert de Tweede Kamer wederom over de hervorming van de langdurige zorg en de gevolgen die dit voor mensen heeft. Juist nu blijven we scherp toezien of alle toezeggingen en beloftes waar worden gemaakt. In een vandaag verzonden brief hebben we daarom de aandacht van Kamerleden gevraagd voor een aantal knelpunten die er nu nog zijn.

Eerder deze week stuurden de cliëntenorganisaties een gezamenlijke brief waarin zij een garantstelling en doorzettingsmacht van VWS vroegen. In het overleg van 5 december heeft VWS op dit punt belangrijke toezeggingen gedaan.

Meer over Zorg
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over