Ouders van een zorgintensief kind hebben een zware zorgtaak. Daarnaast is er ook nog de rest van het gezin. En soms ook werk. Dat is veel, heel veel. Het zet ouders voor moeilijke keuzes. Wel of niet blijven werken? Als ik stop en later toch weer wil beginnen, hoe pak ik dat aan? Stichting 2CU weet hoe ingewikkeld dit kan zijn en maakte een boekje met tips en adviezen.
decoratief

Verlies van inkomen en je leven buitenshuis

Ouders raken vaak overbelast en zien soms geen andere oplossing dan ontslag nemen. Begrijpelijk, maar niet voor iedereen even gewenst. Want behalve verlies van inkomen, raak je ook iets kwijt wat van jou is; je leven buitenshuis. Toch kan het ook lucht geven om je werk op te geven en meer tijd over te houden voor de zorg thuis.

Tips van ouders

In het 2CU- boekje ‘Werken als je een zorgintensief kind hebt’ vind je ervaringen en tips van andere ouders. Het boekje gaat uit van 4 verschillende situaties waar je in kunt zitten:

  • Ik werk en wil graag blijven werken.
  • Ik werk, maar overweeg te stoppen.
  • Ik werk nu niet, maar wil wel weer gaan werken.
  • Ik werk niet en wil/kan dat (voorlopig) ook niet.

2CU-boekje Werken als je zorgintensief kind hebt

Meer over Stichting 2CU (Stichting Complex Care Unit)
Meer over ZEVMB.nl, platform voor ZEVMB-gezinnen

Tot slot nog een tip voor iedereen die meer wil weten over welke impact een zorgintensief kind heeft op het gezinsleven: bekijk de korte film ‘Wat je niet ziet’

Stichting 2CU is lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Ook lid worden van Ieder(in)?

Meer nieuws over