Aanstaande donderdag 3 maart debatteert de Tweede Kamer over de Wet langdurige zorg (Wlz). Deze wet is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Onder andere jonge kinderen, ouders en hun familie lopen in de praktijk tegen problemen aan als zij langdurig zorg nodig hebben. Er is nog veel werk aan de winkel voor het ministerie van VWS en voor gemeenten.

Op 26 februari stuurde staatssecretaris Van Rijn van VWS zijn vernieuwingsagenda, Waardig leven met zorg‚ naar de Tweede Kamer. Het ambitieniveau van deze agenda is de afgelopen periode steeds verder afgebrokkeld. Veel mensen zijn hierover teleurgesteld, omdat zij in de praktijk tegen grote problemen aanlopen.

Veel mensen kijken uit naar oplossingen van Van Rijn

De toegang tot de Wlz is voor jonge kinderen problematisch geregeld. Ouders en familieleden hebben te maken met tijdrovende en te ingewikkelde procedures. Mensen worden als hun indicatie is gewijzigd niet geïnformeerd en veel mensen weten niet waar ze aan toe zijn. In een brief zijn deze problemen met een uitgebreide toelichting onder de aandacht gebracht bij de Kamerleden van de Vaste Kamercommissie voor VWS. Het is nu aan hen om bij staatssecretaris Van Rijn aan te dringen op oplossingen. Veel mensen kijken daarom nu al met spanning uit naar het debat.

Het debat vindt op 3 maart plaats van 10.00 uur tot 14.00 uur. Klik hier om het debat live te volgen.

Meer informatie

Brief Ieder(in) t.b.v. AO Wlz van 3 maart 2016 (zie onderstaande download)

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over