Microsoft, Essent, Vodafone, Rabobank, Wehkamp, Schiphol en communicatiebureau Hemels van der Hart hebben afgesproken hun website beter toegankelijk te maken voor mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking. De bedrijven zijn het er over eens: websites moeten ook leesbaar zijn voor mensen die (kleuren)blind, doof, laaggeletterd, dyslectisch of slechtziend zijn. CG-Raad en Viziris juichen het initiatief toe.

De 7 initiatiefnemers hebben hun voornemen vastgelegd in, het Verdrag van Schiphol. Ze hebben het verdrag op 6 juni ondertekend in het hoofdkantoor van Microsoft Nederland, gevestigd op Schiphol. De organisaties willen dat binnen een jaar 25 grote Nederlandse bedrijven zich aansluiten.

Theo Rinsema, algemeen directeur Microsoft Nederland: “Kun je het als bedrijf nog veroorloven om een kwart van je potentiële klanten buiten te sluiten? En kun je het als overheid uitleggen dat een kwart van de burgers jouw website niet volledig kan gebruiken zoals deze bedoeld is? Wij vinden van niet. Daarom roepen we zo veel mogelijk organisaties op hun informatie toegankelijk te maken. Het internet is er voor iedereen.”

Lees meer op Toegangvooriedereen: Bedrijven bundelen krachten voor toegankelijker internet

Organisaties die zich willen aansluiten kunnen het Verdrag van Schiphol digitaal ondertekenen.

Meer over Toegankelijkheid

Deel dit bericht

Meer nieuws over