Ieder(in) vindt het belangrijk dat stembureaus goed toegankelijk zijn en dat stembureaumedewerkers goed omgaan met mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben. Heeft u tijdens het stemmen belemmeringen ervaren? Laat het ons weten. En heeft u zonder problemen uw stem kunnen uitbrengen, ook dat horen wij graag. Doe mee met onze meldactie Toegankelijk Stemmen.

Knelpunten die u doorgeeft, geven aan waar verbeteringen nodig zijn. Maar ook als het goed is geregeld, is dat een belangrijk signaal en een goed voorbeeld voor andere stembureaus. Kortom, wij horen graag hoe u het uitbrengen van uw stem heeft ervaren. Daarom vragen wij u mee te doen aan onze meldactie.

Meldactie 19, 20 en 21 maart

De Meldactie Toegankelijk Stemmen bestaat uit een vragenlijst die u op 19, 20 of 21 maart online kunt invullen. Het invullen ervan kost u ongeveer 10 minuten. Als een vraag voor u niet van toepassing is, dan kunt u dit aangeven. U kunt bij elke vraag uitleg geven, maar dat hoeft niet. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om: wij verstrekken deze sowieso niet aan derden.

U kunt op verschillende manieren meedoen en de vragenlijst invullen:

  • Online via de website van Ieder(in)
  • Telefonisch via het telefonisch meldpunt van Ieder(in) tel. 030 – 297 04 04.
    Het meldpunt is telefonisch bereikbaar op:
    19 maart (woensdag) 09.00 uur – 17.00 uur
    20 maart (donderdag) 09.30 – 12.30 uur en 13.30 uur – 16.30 uur
    21 maart (vrijdag) 09.30 – 12.30 uur

Alle meldingen worden verzameld en de resultaten worden gebruikt door onze beleidsmedewerkers die zich bezig houden met toegankelijkheid en begrijpelijke informatie.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw melding.

Stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking

Voorlichting over stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking is belangrijk. Daarom wijzen wij u graag nogmaals op enkele voorlichtings- en informatieproducten:

Checklist toegankelijke stemlokalen

Tot slot willen wij lokale belangenbehartigers nog wijzen op de notitie “Toegankelijke Stemlokalen’ van het Project Bureau Toegankelijkheid.

Een stembureau dat voldoet aan de criteria beschreven in deze notitie geldt als een toegankelijk stembureau. De notitie bevat onder meer een checklist voor het beoordelen van de toegankelijkheid en bruikbaarheid van stemlokalen voor mensen met een beperking. De notitie kunt u hieronder downloaden.

Deel dit bericht

Meer nieuws over