Wat zijn uw ervaringen met het geven van burenhulp, vrijwilligerswerk en mantelzorg? Doe mee aan het onderzoek Zorg naar gemeenten: Goed voor elkaar? en laat het weten. Krijgt u zorg en ondersteuning via uw gemeente? Dan horen we ook graag van u.

In het nieuwe zorglandschap wordt van burgers een grotere bijdrage verwacht in de vorm van burenhulp, mantelzorg en vrijwilligerswerk. Ieder(in) en acht andere cliëntenorganisaties zijn benieuwd naar uw ervaringen met het geven van deze hulp. Krijgt u zorg en ondersteuning via de gemeente, dan willen we ook graag weten of u tevreden bent over het contact met de gemeente, onafhankelijke cliëntondersteuning en de uitkomst van het gesprek met de gemeente.

Zo doet u mee

U kunt de vragenlijst invullen via Zorg naar gemeenten: Goed voor elkaar?. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Mensen die geen internet hebben, kunnen telefonisch hun ervaringen melden: op werkdagen tussen 9 en 17 uur via 0900 235 67 80 (20 cent per gesprek). Meedoen kan van 3 september tot 5 oktober.

Iedereen kan meedoen

De vragenlijst Zorg naar gemeenten: goed voor elkaar? is bedoeld voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben én voor mensen die vrijwilliger zijn of onbetaald hulp (kunnen) bieden.

Resultaten

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u mee de zorg door gemeenten te verbeteren. De resultaten van het onderzoek worden gebundeld voor lokale belangenbehartigers, Wmo-raden en gemeenten. De negen betrokken cliëntenorganisaties zijn: Ieder(in), ouderenorganisaties CSO, Koepel Wmo-raden, LPGGz, Mezzo, patiëntenfederatie NPCF, Oogvereniging, Per Saldo, en Zorgbelang Nederland. Zij werken samen in het programma Aandacht voor iedereen, dat wordt betaald door het ministerie van VWS en afgestemd met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Ga hier naar de vragenlijst Zorg naar gemeenten: Goed voor elkaar?

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over