Vanaf maart 2022 is het weer tijd voor de belastingaangifte over 2021. Het is dan goed om te weten of je zorgkosten en/of meerkosten hebt die fiscaal aftrekbaar zijn. Het is niet altijd eenvoudig om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen. Daarom zorgt Ieder(in) voor actuele informatie hierover.
vrouw rekent zorgkosten uit op rekenmachine

Dat doen we op drie manieren, namelijk via:

  • het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’
  • de website Meerkosten.nl (vanaf 5 februari geactualiseerd voor het nieuwe belastingjaar)
  • het webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten en meerkosten’ (medio februari 2022)

Vrij te verspreiden artikel

Ieder jaar schrijft Kees Dijkman in opdracht van Ieder(in) een artikel over de fiscale aftrek van zorgkosten. Hierin wordt uitgelegd wanneer aftrek van zorgkosten van toepassing is en hoe aangifte van inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In het artikel wordt via een stappenplan aangegeven hoe je dat precies doet. Het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’ is hieronder te downloaden. Dit mag je zelf verder verspreiden, met vermelding van “Auteur: Kees Dijkman, bron: Ieder(in)”.

Alle informatie op één website

Op de website Meerkosten.nl geeft Ieder(in) actuele informatie over de fiscale aftrek van zorgkosten en meerkosten en het aanvragen van inkomensondersteuning. Deze website is vanaf 5 februari 2022 weer volledig actueel.

Webinar

Op 17 februari 2022 organiseert Ieder(in) het webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten en meerkosten’. Dit gaat over wat het hebben van een beperking of een chronische ziekte betekent voor je financiën. Tijdens het webinar geeft Kees Dijkman tips voor medewerkers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en belastingadviseurs over de mogelijkheden rondom de aftrek van specifieke zorgkosten. Ook worden vragen over de compensatie van meerkosten beantwoord.

Door het geven van goede voorlichting willen wij bijdragen aan een grotere bekendheid van de mogelijkheden voor fiscale teruggave van meerkosten in verband met ziekte en handicap. Hiermee hopen we te voorkomen dat mensen onnodig geld laten liggen.  Via deze link kun je je aanmelden voor het webinar Meerkosten op 17 februari 2022.

Download hieronder het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’.

Deel dit bericht

Meer nieuws over