Voor 1 januari kun je overstappen naar een zorgverzekering die je beter past. Heb je een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan kun je in aanmerking komen voor een gemeentepolis en dit kan voordelig voor je zijn. Helaas is de gemeentepolis niet opgenomen in de zorgvergelijkers.

Wat is een gemeentepolis eigenlijk?

Ruim 300 van de Nederlandse gemeenten bieden samen met een of meer zorgverzekeraars een gemeentelijke zorgverzekering aan: de zogenaamde gemeentepolis. Mensen met een inkomen tot 110% van het minimumloon kunnen hiervan gebruik maken – in veel gemeenten is dat zelfs 120% of nog hoger.

Past een gemeentepolis?

Vaak zit er in een gemeentepolis naast een uitgebreide aanvullende verzekering ook een vergoeding voor wettelijke eigen bijdragen en soms ook voor het eigen risico. Belangrijk is wel om eerst goed uit te zoeken of de gemeente bijdraagt in de kosten voor de premie en of de gemeentepolis inderdaad voordeliger voor je is.
Let op: elke gemeentepolis is anders. Welke gemeenten een gemeentepolis aanbieden en wat die inhoudt is te vinden op www.gezondverzekerd.nl

Problemen met overstappen?

Onderaan dit bericht vind je een handige link naar de website van de Patiëntenfederatie Nederland waar je meer informatie kunt vinden die kan helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar.
Gebruik je een hulpmiddel en stap je over naar een andere zorgverzekeraar? Verzekeraars hebben afspraken gemaakt dat als je overstapt, de huidige hulpmiddelen meegenomen kunnen worden. Dit is niet wettelijk, maar in een code vastgesteld.

Meer informatie

Elk jaar publiceert Ieder(in) voor lokale belangenbehartigers actuele informatie over de gemeentelijke zorgverzekering in het Informatieblad. Deze kun je onderaan het bericht downloaden.

Nog meer informatie is te vinden op:
www.patientenfederatie.nl
www.nationalezorgnummer.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over