Voor 1 januari kunt u overstappen naar een zorgverzekering die u beter past. Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gemeentepolis en dit kan voor u voordelig zijn. Helaas is de gemeentepolis niet opgenomen in de zorgvergelijkers. Wat is een gemeentepolis eigenlijk? En waar vindt u er informatie over?

Ruim 300 van de Nederlandse gemeenten bieden samen met een of meer zorgverzekeraars een gemeentelijke zorgverzekering aan: de zogenaamde gemeentepolis. Mensen met een inkomen tot 110% van het minimumloon kunnen hiervan gebruik maken – in veel gemeenten is dat zelfs 120% of nog hoger.

Past een gemeentepolis?

Vaak zit er in een gemeentepolis naast een uitgebreide aanvullende verzekering ook een vergoeding voor wettelijke eigen bijdragen en soms ook voor het eigen risico. Belangrijk is wel om eerst goed uit te zoeken of de gemeente bijdraagt in de kosten voor de premie en of de gemeentepolis inderdaad voordeliger voor u is. Onderaan de pagina vindt u handige adressen die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar.

Let op: elke gemeentepolis is anders. Welke gemeenten een gemeentepolis aanbieden en wat die inhoudt is te vinden op www.gezondverzekerd.nl.

Problemen met overstappen?

Gebruikt u een hulpmiddel en stapt u over naar een andere zorgverzekeraar? Verzekeraars hebben afspraken gemaakt dat als u overstapt, de huidige hulpmiddelen meegenomen kunnen worden. Dit is niet wettelijk, maar in een code vastgesteld. Mocht u problemen ondervinden bij het overstappen, bel dan met het Nationale Zorgnummer.

Meer informatie

www.gezondverzekerd.nl
Informatieblad en stappenplan gemeentelijke zorgverzekering 2017 – PDF (720 KB)
Stappenplan Hoe kies ik mijn zorgverzekering 2017

Deel dit bericht

Meer nieuws over