Binnenkort zal Toegankelijk Groningen, een project van de Provinciale Chronisch zieken en gehandicaptenraad Groningen (PCG), de toegankelijkheidssticker uitreiken aan zwembad het Helperzwembad in Groningen. Het Helperzwembad is het eerste zwembad in Groningen dat deze toegankelijkheidsonderscheiding ontvangt.

De keurmeesters van PCG hebben het zwembad in 2013 gekeurd en waren bijzonder tevreden over de toegankelijkheid van het pas gerenoveerde zwembad. Helaas ontbrak een gehandicaptenparkeerplaats en kreeg het zwembad in 2013 geen toegankelijkheidssticker.

Gehandicaptenparkeerplaats

De manager van het Helperzwembad had op eigen initiatief de gemeente Groningen gevraagd een gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen, maar de gemeente gaf daar geen gehoor aan. Pas toen de Provinciale Chronisch zieken en gehandicaptenraad Groningen bij de gemeente melding maakte van het ontbreken van de parkeervoorziening, zegde de gemeente haar medewerking toe. Eind maart is de gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd aan de Moddermanlaan. Het is niet zomaar een algemene parkeerplaats geworden, de gemeente Groningen heeft het goed aangepakt en de parkeerplaats direct zo gemarkeerd dat er een kleine bus geparkeerd kan worden.

Nog meer aanpassingen

Naast de gehandicaptenparkeerplaats zijn er in het zwembad zelf nog meer voorzieningen aangelegd. In het nieuwste baddeel was al een badlift aangebracht, maar sinds korte tijd heeft het oudere baddeel ook een lift.

Sticker

De toegankelijkheidssticker van de PCG zal, binnen korte tijd, samen met het keuringsrapport worden overhandigd aan de locatiemanager van het bad. Het Helperzwembad is het eerste zwembad in de gemeente Groningen die deze onderscheiding gaat ontvangen.

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over