‘Laatst kwam mijn zoon die op de lagere school zit, thuis met een overzicht van alle organen in de buik, maar de bijnier kon ik er niet op vinden. Hij had er nog nooit van gehoord. Ik legde hem uit dat je zonder bijnieren niet kan overleven.’

Dit is een fragment uit de jongste blog op BijnierNET. De blog is van chirurg Schelto Kruijff. Op BijnierNET ontmoeten bijnierpatiënten, mantelzorgers en zorgverleners elkaar.

In zijn blog houdt Schelto Kruijff een pleidooi voor meer bekendheid over het belang van de bijnier en over het leven met een bijnieraandoening. Kruijff: “Natuurlijk zou een ziekte (….) aan de bijnieren even vervelend zijn als de bijnier wat bekender zou zijn, maar toch kan het wel enorm schelen in het begrip bij het dagelijkse leven.”

Lees hier de volledige blog De Bijnier, een bescheiden naam voor een vitaal orgaan

BijnierNET

Op BijnierNET wisselen bijnierpatiënten, zorgverleners en mantelzorgers (virtueel) ervaringen met elkaar uit. Een belangrijk doel van het netwerk is de kennis rond de zorg voor bijnierpatiënten – ook bij afnemend zorgaanbod – op een hoog peil te houden, en zo mogelijk op een hoger peil te brengen.

Oprichters

BijnierNET is opgericht door het bestuur van de Bijniervereniging NVACP, het bestuur van het Bijnierfonds en endocrinologie-vertegenwoordigers van de UMC’s en de STZ-ziekenhuizen.

Bijniervereniging NVACP is lid van Ieder(in)
Ook lid worden?

Deel dit bericht

Meer nieuws over