illustratie van een indicatiegesprek met een onafhankelijke cliëntondersteunerIn elke gemeente moet onafhankelijke cliëntondersteuning goed geregeld zijn. In de Wmo staat dat een gemeente deze ondersteuning moet organiseren voor het hele sociale domein, en dus ook voor de Jeugdwet en Participatiewet, onderwijs, werk, inkomen, vervoer en wonen. En mensen die te maken hebben met de Wlz, hebben ook recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Dit gaat via de zorgkantoren.

Als lokale belangenbehartiger kun je je gemeente helpen bij het goed organiseren van cliëntondersteuning. Maar hoe doe je dat? En wat moet je erover weten? Met de informatie op deze webpagina’s helpen we je op weg. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Stuur een mail naar Marjolein Schipper, m.schipper@iederin.nl

 


Man met onafhankelijke cliëntondersteuner in gesprek

Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning?

Veel gestelde vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning. Wat is het?  Voor wie is het? Waarom is het belangrijk?

jonge vrouw met syndroom van down met krachtige uitstraling

Hoe krijg ik mijn gemeente in beweging?

Wil je als lokale belangenbehartiger met je gemeente aan de slag met cliëntondersteuning? Lees hier hoe je dat kunt aanpakken.

 

Laat je inspireren: deze gemeenten zijn koplopers

Deze gemeenten hebben de onafhankelijke cliëntondersteuning al goed geregeld, of zijn goed op weg.

 

Paul, Henk en Sikko vertellen

Bekijk de filmpjes waarin Paul, Henk en Sikko uitleggen wat goede ondersteuning in hun leven betekent en waarom het belangrijk is.

 

Downloads en links

Binnen deze themapagina staan op verschillende pagina’s linkjes naar downloads of andere websites. Hier staan ze overzichtelijk bij elkaar.