De LFB, landelijke belangorganisatie van mensen met een verstandelijke beperking, heeft Ellis Jongerius gekozen als nieuwe directeur. Ellis volgt per 1 juli Conny Kooijman op. Conny neemt na 25 jaar afscheid als directeur vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Ellis Jongerius presenteert

Ellis Jongerius werkt al bijna 13 jaar bij de LFB, onder meer bij de afdeling Scholing en Training. ‘Zij weet mensen echt te inspireren en te raken met haar persoonlijke verhaal en enthousiasme. Ellis is ervaringsdeskundige en weet als geen ander hoe het is en voelt om als iemand met een beperking onderdeel te zijn van onze samenleving’, laat de LFB weten. Ellis zal naast haar functie als directeur ook actief blijven voor de LFB-afdeling Scholing en Training.

Later dit jaar is het afscheid van haar voorganger Conny Kooijman. Zij heeft zich de afgelopen 25 jaar met hart en ziel ingezet voor de LFB. Conny blijft gelukkig nog actief voor de LFB als ervaringsdeskundige.

Gefeliciteerd

Ieder(in)-directeur Illya Soffer feliciteert Ellis met haar nieuwe functie als directeur van LFB: ‘We verheugen ons op samenwerken met Ellis. We kennen haar als een steengoede belangenbehartiger voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze is een waardige opvolger van Conny Kooijman, die we veel dank verschuldigd zijn voor haar jarenlange inzet voor LFB.’

LFB 25 jaar

De LFB heeft meer dan 100 medewerkers van wie driekwart van de medewerkers een (licht) verstandelijk beperking heeft. De LFB komt op voor mensen met een verstandelijke beperking, zorgt voor begrijpelijk informatie en organiseert bijeenkomsten, trainingen en workshops om mensen met een verstandelijke beperking sterker te maken.

LFB Nederland vierde op 21 juni 2020 haar 25-jarig bestaan. Door de Corona-crisis kon het geplande landelijk congres helaas niet doorgaan. Later dit jaar hoopt de organisatie het jubileum op gepaste wijze alsnog te kunnen vieren.

Meer over Ellis Jongerius en haar verhaal:

https://www.zorginstituutnederland.nl/actueel/weblog/weblogberichten/2019/herkenning-en-acceptatie-van-lvb

https://handicap.nl/blog/ellis-jongerius-33-wil-zelfstandigheid-bevorderen/

Meer informatie over de LFB: https://lfb.nu/over-lfb/

Deel dit bericht

Meer nieuws over