Na acht jaar voorzitter te zijn geweest van de Dwarslaesie Organisatie Nederland heeft Jos Dekkers afgelopen zaterdag de voorzittershamer overgedragen aan Jacob Zuurmond. Dekkers bij zijn afscheid: “Ik kijk met grote voldoening terug op de afgelopen acht jaar. Er is veel bereikt, zowel bij het vernieuwen van de organisatie als bij de belangenbehartiging. Dit was mogelijk dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik deel mocht uitmaken van dit inspirerende team.”

Dekkers opvolger, Jacob Zuurmond, heeft verschillende directiefuncties vervuld bij de overheid, onder andere het CBS en het ministerie van OCW. Sinds 2007 heeft hij een dwarslaesie. Vrijwilligerswerk vult al langere tijd een deel van z’n agenda. Zo is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Voorall, de Haagse belangenorganisatie van en voor alle mensen met een handicap in deze stad. Inmiddels is hij gepensioneerd en klaar voor deze nieuwe uitdaging.

Bij zijn aantreden tijdens de hybride ledenvergadering in de Fokker Terminal in Den Haag (30 deelnemers op locatie, de overige deelnemers online) lichtte Zuurmond zijn besluit als volgt toe: “Wat de leden kunnen verwachten is gedrevenheid als het gaat om het opkomen voor de belangen van mensen met een dwarslaesie of caudalaesie en persoonlijke betrokkenheid bij het wel en wee van de vereniging. Op beide fronten staat de vereniging er goed voor: Ik beschouw het als een eer en een dure plicht om dat een stapje verder te brengen.”

Website DON – Jacob Zuurmond volgt Jos Dekkers op

Deel dit bericht

Meer nieuws over