Luuk-Jan Boon start op 1 januari 2020 als directeur van de Oogvereniging. Boon denkt dat er voor mensen met een visuele beperking nog veel te winnen is. Daar wil hij zich voor inzetten.

Luuk-Jan Boon volgt Joep Aarts op, die na bijna 6 jaar vertrekt. Iets willen bereiken voor mensen die minder kansen hebben, dat is steeds de drijfveer van Luuk-Jan Boon. Zoals hij zelf aangeeft: “Ik ben erg gemotiveerd om met de Oogvereniging op te komen voor de belangen van mensen met een oogaandoening. Ik denk dat er voor deze groep nog veel te winnen is. Ik wil me daarvoor inzetten samen met het team, het bestuur, de ledenraad, vrijwilligers en partners.”

Achtergrond

Luuk-Jan Boon heeft 30 jaar gewerkt op het grensvlak van ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid. Hij gaf leiding aan programma’s voor gezondheidszorg en onderwijs, veelal ook internationaal. Voormalige werkgevers zijn onder andere SNV, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Plan Nederland. Verder is Luuk-Jan Boon actief als vrijwilliger in de Raad van Toezicht van de Respect Education Foundation.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening. De Oogvereniging komt op voor goede oogzorg en een toegankelijke samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Oogvereniging is lid van Ieder(in). Ook lid worden van Ieder(in)?

Deel dit bericht

Meer nieuws over