NAH Ontmoetingspunt Almere bestaat 10 jaar. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Het ontmoetingspunt markeert het 10-jarig bestaan onder meer met een theatervoorstelling door ervaringsdeskundigen en twee lezingen.

Theatervoorstelling De Hoofdzaak

Theatergroep Wir War brengt de voorstelling ‘De Hoofdzaak’. De theatergroep bestaat uit negen NAH-ervaringsdeskundigen. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Op speelse wijze laat de groep zien hoe ze de onvermijdelijke veranderingen in hun levens te lijf gaan.

De theatergroep hoopt ook voor mensen die geen hersenletsel hebben zichtbaar te maken wat het betekent om NAH te hebben. Ze maken een voorstelling over jachtigheid en rust, watten in het hoofd, verwarring en ontknoping. Pianiste en componist Mariëtte Hehakaya, zelf ook ervaringsdeskundige, verzorgt de muziek.

Het publiek kan vragen stellen aan de ervaringsdeskundige deelnemers. De deelnemers beantwoorden die  op adequate en soms ontroerende wijze; een meerwaarde voor de voorstelling.

Waar, wanneer en aanmelden

De voorstelling is op woensdag 11 maart in de Nieuwe Bibliotheek Stadhuisplein Almere. Zaal open 16.00, introductie 16.15, voorstelling van 16.30 – 17.30, nabespreking van 15 minuten. De voorstelling is gratis. Aanmelden is wel nodig. Mail naar: nahontmoetingspuntalmere@gmail.com

Lezingen

Op donderdag 19 maart verzorgt de Hersenstichting twee lezingen. Locatie: buurtcentrum Parkwijk Haagbeukweg 42, 1326 CP Almere.

Lezing 1 – Hoe houd ik mijn hersenen gezond

Gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.
Gelukkig kun je zelf veel doen om je hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Tijdens de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond? krijg je veel concrete tips om je hersenen zo gezond mogelijk te houden. Van 13.30 uur tot 14.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur..

Lezing 2 – Hersenletsel en de gevolgen

De hersenen regelen ons gedrag en onze persoonlijkheid. Als door een hersenaandoening schade ontstaat in de hersenen, kan dat grote impact hebben. Niet alleen op de getroffene, maar ook op zijn of haar omgeving. Deze lezing gaat over de oorzaken van hersenletsel en over de gevolgen en de impact ervan op het dagelijkse leven. Je krijgt tips hoe om te gaan met deze veranderingen.
Van 15.00 tot 16.00 uur.  Aanmelden kan voor een lezing of voor beide lezingen. Stuur een mail naar: nahontmoetingspuntalmere@gmail.com

NAH Ontmoetingspunt Almere is lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Meer nieuws over