Het door de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) in 2018 gelanceerde platform Nieren.nl bestaat in april 3 jaar. Het platform heeft zich in de afgelopen jaren, samen met zorgprofessionals, nierpatiënten, nierdonoren en naasten ontwikkeld tot een succesvolle online community.

Al meer dan 3.000 duizend deelnemers

Het platform biedt uitgebreide informatie over (leven met) nierschade, de mogelijkheid om advies te vragen aan een professional en bijna 400 lekkere en gezonde recepten. Voor meer dan 3.000 deelnemers is het platform inmiddels een plek om elkaar regelmatig online te ontmoeten en ervaringen te delen.

Veel aandacht voor corona

In het afgelopen jaar heeft Nieren.nl veel aandacht besteed aan de gevolgen van corona voor nierpatiënten en –donoren. Wat betekent COVID-19 voor mensen met chronische nierschade? Hoe groot is de kans op besmetting? Zijn de vaccins wel geschikt voor mensen met chronische nierschade. In het coronadossier op het platform wordt alle relevante informatie voor nier-, dialyse- en transplantatiepatiënten actueel gehouden.

Visueler en toegankelijker

Door video’s en animaties te gebruiken is het platform in 2020 visueler gemaakt. Denk daarbij aan onderwerpen als ‘Hoe werken je nieren?’, ‘Ik heb nierschade, en nu?’ of ‘Een behandeling kiezen bij nierfalen’. Ook aan de toegankelijkheid is gewerkt door bijvoorbeeld voorlees- en vertaalmogelijkheden te integreren waardoor het beter toegankelijk is gemaakt voor mensen die de Nederlandse taal niet helemaal beheersen of moeite hebben met lezen.

De Nierpatiënten Vereniging Nederland is lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Ook lid worden van Ieder(in)?

Meer nieuws over