Op woensdag 15 april 2015 heeft Ieder(in) voor de tweede keer in haar bestaan de deuren geopend voor haar leden. In een mooie, positieve sfeer gekenmerkt door luchtigheid en optimisme hebben onze leden kennisgemaakt met elkaar en met de medewerkers van Ieder(in), ervaringen uitgewisseld en vooral veel inhoudelijke kennis en inspiratie voor de toekomst opgedaan. Thema van de Open Dag was, Laat u kennen!

Zo vertelden zes gastsprekers over zaken die hen bezighouden en die ze met andere lidorganisaties willen delen. Robert Scholten van de Dystonie Vereniging vertelde over de digitale community die deze vereniging heeft gemaakt voor mensen met dystonie, hun familie en professionals. Deze community wordt internationaal geïntroduceerd.

Waarom naar de Open Dag gekomen?

Berend de Graaf, bestuurslid van VG-platform Zuid-Holland Zuid geeft aan dat er al van oudsher een goed contact is met Ieder(in)., We zijn nu bij Ieder(in) onderdeel van een groter geheel. Dat is nog wel even wennen. Zo zou hij graag zien dat Ieder(in) de ervaringen van de lidorganisaties doelmatiger inzet.

Het lijntje van Jack Gardeniers, bestuurslid GehandicaptenPlatform Venray, met Ieder(in) verloopt vooral via de klankbordgroep. Daarom is hij er op deze dag graag bij. Want zowel op de Open Dag als bij de klankbordgroep krijgt hij nuttige informatie., Het is informatie over-en-weer‚, vertelt hij. Marijke Hempenius (beleidsmedewerker) krijgt zo haar informatie uit het veld,, maar wij horen van haar uit dat enorme aanbod aan overheidsinformatie wat voor ons echt belangrijk is.

Wilt u weten hoe het was? Klik dan hier om het filmpje te bekijken dat is gemaakt

Humor en optimisme

Humor mocht niet ontbreken. Met een serieuze ondertoon, zetten spreker, coach en auteur Richard Engelfriet en sit-down comedian en diversiteitsspecialist bij ABN AMRO Sven Romkes de lachspieren aan het werk. Hard werken en humor. Een concept dat werkt. Ondanks de obstakels waar veel mensen uit onze achterban mee te maken hebben, heerste er vooral optimisme voor de toekomst.

Uit de praktijk: gastspreker Mieke Reijnen

Mieke Reijnen, bestuurder van gezondheidscentrum Randweg in Rotterdam Zuid, vertelde over het project ‘samen één in Feijenoord. Motto van Mieke en het project, Meedoen, ertoe doen, goed doen. 35 organisaties op het gebied van welzijn, zorg en wonen, werken intensief samen aan de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de bewoners van wijk Feijenoord in Rotterdam. Het succes van deze samenwerking ligt, aldus Mieke, in het verbinden van elkaars mogelijkheden om gezamenlijke problemen in de wijk creatief en zonder bureaucratie op te lossen. En natuurlijk in het verbinden van de doelgroepen zelf: jong en oud met elkaar in contact brengen, op een natuurlijke manier aanzetten tot meer bewegen, elkaar ontmoeten, gezonder leven, elkaar over en weer wat durven vragen.

Mieke drukt de leden van Ieder(in) op het hart, Zie de decentralisaties als kansen, ga verbinden, ga samenwerken, durf te experimenteren, durf fouten te maken, gewoon doen!

Meer informatie over het project: www.sameneenfeijenoord.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over