Vanaf vandaag vertelt Steffie op de websites www.uitlegovchipkaart.nl en www.steffie.nl op een begrijpelijke manier in woord en beeld alles over de OV-chipkaart. Van het kopen van de OV-chipkaart, het opladen, tot het in- en uitchecken. Maar bijvoorbeeld ook wat reizigers moeten doen als ze vergeten zijn om uit te checken. Via de website kan worden geoefend met het opladen bij de automaat en het in- en uitchecken. De site over de OV-chipkaart is een samenwerking van Ieder(in) en het NOVB (Nationaal Openbaar Vervoer Beraad). Ieder(in) is eigenaar van Steffie.

Op www.steffie.nl worden verschillende onderwerpen uit het dagelijkse leven in heldere taal besproken en uitgelegd hoe ze werken, zoals over bankieren of hoe je veilig kunt internetten. En sinds vandaag ook over de OV-chipkaart. Steffie is een begrip voor veel mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook bij ouderen en mensen die wat meer moeite hebben met het begrijpen van ingewikkelde informatie wordt steffie.nl steeds populairder.

Verschillende onderwerpen

De website Steffie.nl is begonnen in 2002 en is een hulpmiddel om ingewikkelde zaken uit het dagelijkse leven beter te begrijpen. Zo zijn er programma’s over internetten, sociale netwerken, bankzaken en vrijetijdsbesteding. De programma’s worden altijd samen gemaakt met mensen en organisaties die verstand hebben van het onderwerp waar het over gaat en met mensen met een verstandelijke beperking. Het programma over de OV-chipkaart is ontwikkeld in nauwe samenwerking met alle partijen in het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB).

Deel dit bericht

Meer nieuws over