Het project Blijf Veilig Mobiel schreef voor de leden van Ieder(in) vier artikelen over veilig mobiel blijven. Voor publicatie op de website of in een ledenblad. De artikelen mogen met bronvermelding gratis overgenomen worden.
Jonge vrouw in rolstoel

Hieronder vindt u een korte omschrijving van de artikelen, met een link naar het hele artikel.

Iedereen (weer) op de fiets!

De stap naar een driewielfiets is niet altijd gemakkelijk: een driewielfiets-oefendag biedt uitkomst.
Lees hier het hele artikel

 

Individueel Mobiliteitsadvies: word (weer) actief met uw scootmobiel

Wel een scootmobiel in huis en toch zelden naar buiten gaan? Het Individueel Mobiliteitsadvies helpt u weer actief te worden.
Lees hier het hele artikel

 

Praat u ook mee in uw gemeente over het openbaar vervoer?

In het centrum van Utrecht is het moeilijk je weg te vinden: een jarenlange renovatie van het stationsgebied maakt dat de wegen, de voetpaden, de stoplichten en de bus- en tramhaltes rond het station steeds weer veranderen. Hoe vind je in je rolstoel of als slechtziende hier je weg?

Job Haug, beleidsmedewerker bij het Utrechts gehandicaptenplatform Solgu pakt dit probleem aan, Het is belangrijk dat er bij nieuwbouw wordt gedacht vanuit de gebruiker. De gemeente heeft hier vaak een belangrijke coördinerende rol in. Door hen op de hoogte te brengen van onze wensen, kunnen zij dit meenemen in alle overleggen met verschillende partijen die betrokken zijn bij de nieuwbouw.
Lees hier het hele artikel

 

Toegankelijkheid van het OV in uw gemeente verbeteren: hoe doet u dit?

Het Platform Gehandicapten Westland organiseert een informatiemarkt waar mensen met een beperking kennis kunnen maken met de verschillende vervoersmogelijkheden in de gemeente.

Woordvoerder van het project Annemiek Koremans, Het openbaar vervoer – haltes, bussen en informatievoorziening – is inmiddels op veel plekken goed aangepast. Het wordt tijd dat mensen met een beperking hier ook gebruik van gaan maken.
Lees hier het hele artikel

Deel dit bericht

Meer nieuws over