Informatie over seksualiteit en ziekte is schaars, maar dat geldt niet meer voor kinderen, jongeren en volwassenen met Anusatresie of de Ziekte van Hirschsprung. Voor hen is er nu een informatieve website over welke gevolgen hun aandoening kan hebben op seksualiteit. De verenging Anusatresie en de vereniging Ziekte van Hirschsprung hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de website.

Allerlei vragen over intimiteit, vrijen, seks, seksualiteit en seksuele ontwikkeling komen aan de orde op de website. Hoe kan anusatresie of de ziekte van Hirschsprung seksualiteit beïnvloeden? Wat kan anders verlopen dan bij anderen zonder deze aandoeningen? Wat kun je tegenkomen en hoe kun je ermee omgaan?

De informatie is afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen, bijvoorbeeld:

Voor jongeren: Misschien maak je je zorgen over je lichaam en ben je bang dat je er ‘anders’ uitziet. Misschien voel je je eenzaam, of zie je ertegenop om relaties aan te gaan en seks te hebben. Dan ben je niet de enige.

Voor volwassenen: Ook al heb je leren leven met de gevolgen van je aandoening, toch kun je tegen vragen of problemen aanlopen. Vind je het moeilijk om intieme relaties aan te gaan omdat je onderlichaam er anders uitziet? Ben je bang dat je lichaam niet geschikt is voor geslachtsgemeenschap?
Ook al is de informatie gericht op patiënten met anusatresie of de ziekte van Hirschsprung, de website is wellicht ook interessant voor mensen met een andere aandoening of chronische ziekte.

De website is ontwikkeld door een aantal ziekenhuizen samen met de verenging Anusatresie, de vereniging Ziekte van Hirschsprung en de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntorganisaties (VSOP).

Bekijk hier de website Seksuele ondersteuning Anustresie en Ziekte Hirschsprung

De patiëntenvereniging Anusatresie en de Vereniging Ziekte van Hirschsprung zijn lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Meer nieuws over