De rijksoverheid, gemeenten en het bedrijfsleven gaan de komende tijd aan de slag met de implementatie van het VN-verdrag Handicap. De inbreng van ervaringsdeskundigen is daarbij onmisbaar. De alliantie VN-verdrag* helpt ervaringsdeskundigen door het organiseren van bijeenkomsten, trainingen en het opzetten van een ondersteuningspunt.

Het VN-verdrag gaat over meer dan (fysieke) toegankelijkheid. Daarom organiseren we een verdiepingstour met tien bijeenkomsten waarin we in gesprek gaan over keuzevrijheid van mensen met een beperking, gelijke kansen of discriminatie.

Eerste bijeenkomst op 16 augustus

Samen met ervaringsdeskundigen bespreken we de artikelen uit het VN-verdrag. Wat staat er precies? En wat moet een ervaringsdeskundige hierover weten als hij of zij met overheden of ondernemers in gesprek gaat? Met de uitkomsten van deze verdiepingstour richten we trainingen en andere bijeenkomsten over ervaringsdeskundigheid in. De eerste bijeenkomst van de verdiepingstour is op 16 augustus in Someren.

Ook een bijeenkomst in uw gemeente?

Er komen in totaal 10 van dit soort bijeenkomsten. We zijn nog op zoek naar gemeenten die dit samen met ons willen organiseren. Heeft u ideeën voor een bijeenkomst in uw gemeente? Laat het ons weten via VNproject@iederin.nl.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de andere bijeenkomsten, heeft u in interesse in de trainingen of wilt u weten wanneer het ondersteuningspunt in gebruik gaat? Stuur dan een mail naar VNproject@iederin.nl.

Ondersteuningspunt ervaringsdeskundigen

In welke fase van het proces kun je een ervaringsdeskundige inschakelen? Welke vaardigheden heeft een goede ervaringsdeskundige? En wat is een passende vergoeding? Op deze vragen en meer geeft het ondersteuningspunt ervaringsdeskundigheid straks antwoord. Naar verwachting kunnen ondernemers, beleidmakers en ervaringsdeskundigen vanaf oktober bij het ondersteuningspunt terecht.

*De Alliantie VN-verdrag is een samenwerkingsverband van Ieder(in), Per Saldo, MIND Landelijk platform, LFB en de Coalitie voor Inclusie.

Deel dit bericht

Meer nieuws over