Op 4 april kwamen in Hoogeveen ruim 30 belangenbehartigers uit Drenthe bijeen om met elkaar te praten over goed wonen voor mensen met een beperking en ouderen. Er waren leden van woonadviescommissies, ouderenorganisaties, adviesraden sociaal domein, huurderorganisaties.

Er waren presentaties over de knelpunten in het wonen. Er is gesproken over de rol van huurdersorganisaties bij de woonvisie en prestatieafspraken in de gemeente. Ook aan de orde kwam het werk van de woonadviescommissies (VAC wonen) bij het beoordelen van bouwplannen en projecten die net zijn opgeleverd: levensgevaarlijke trappen, verkeerd geplaatste wandcontactdozen, zonnepanelen voor een dakraam.

Vervolgens met elkaar in gesprek. Wat daarbij opviel: veel organisaties wisten niet of nauwelijks van elkaars bestaan. Ze namen zich voor meer te gaan afstemmen en gaan vervolgafspraken maken.

Nog vijf bijeenkomsten in mei

U bent van harte welkom bij één van de bijeenkomsten:

  • Limburg/Brabant: 9 mei, 16 tot 18.30 uur, Horst aan de Maas
  • Utrecht/Flevoland: 11 mei, 10 tot 12.30 uur, Amersfoort
  • Noord/Zuid Holland: 16 mei, 10 tot 15.00 uur, Gouda
  • Friesland/Groningen: 18 mei, 14 tot 16.30 uur, Marum
  • Gelderland: 19 mei, 10 tot 12.30 uur, Arnhem

Aanmelden kan via secretariaattransitie1@iederin.nl, onder vermelding van uw naam, plaats, organisatie en datum van de bijeenkomst.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Anneke van der Vlist, a.vandervlist@iederin.nl

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland, Mind Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Zorgbelang en de Koepel adviesraden sociaal domein.

Deel dit bericht

Meer nieuws over