Dit is een belangrijk bericht voor de leden van Ieder(in). De afgelopen maanden was er veel onduidelijkheid over de individuele ANBI status van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en de ANBI groepsbeschikking van Ieder(in). Na veelvuldig overleg tussen de Belastingdienst en Ieder(in) is de onduidelijkheid opgehelderd. Wat is er afgesproken met de belastingdienst en wat moet u doen?

ANBI status

Lidorganisaties die voor 1 januari 2014 een individuele ANBI status hadden kunnen de individuele ANBI status behouden.

Wat moet u doen? Contact opnemen met de Belastingdienst om dit te bevestigen. Let op! Dit geldt ook voor lidorganisaties die eerder bij de belastingdienst bezwaar hebben gemaakt en waarvan dit bezwaar door de Belastingdienst is afgewezen.

Contactgegevens Belastingdienst voor leden met individuele ANBI status:
De heer F. van den Bergh, fj.van.den.bergh@belastingdienst.nl
De heer R. van Kaam, r.c.a.van.kaam@belastingdienst.nl
De heren Van den Bergh en van Kaam zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren via telefoonnummer: (088) 157 77 95 of (088) 157 76 62

CG-Raad groepsbeschikking

Lidorganisaties die voor 1 januari 2014 binnen de CG-Raad groepsbeschikking vielen (en geen individuele ANBI status hadden) behouden de ANBI status binnen de Ieder(in) groepsbeschikking.

Wat moet u doen? Als dit geldt voor uw vereniging, geef dit dan door aan Ieder(in). Contactgegevens Ieder(in) voor leden die gebruik maken van de ANBI Ieder(in) groepsbeschikking: Machteld Goldhoorn, E.m.goldhoorn@iederin.nl T. 030-72 00 000.

  • Nieuwe leden van Ieder(in) die lid zijn sinds 21 januari 2014, 21 mei 2014 en 19 november 2014 verzoeken wij bij ons aan te geven of u een eventuele ANBI beschikking onder de groepsbeschikking wil laten vallen of de individuele status wil behouden.
  • Voor lidorganisaties die geen ANBI status hebben verandert er niets.

Belangrijk

Om de ANBI status te krijgen of te houden (zowel individueel als binnen de groepsbeschikking) moet uw organisatie uiteraard wel voldoen aan de ANBI wet- en regelgeving. De voowaarden vindt u op de website van de belastingdienst: Belastingdienst- voorwaarden voor de ANBI-status

Wij hopen dat de onduidelijkheid (ook voor ons) die de afgelopen maanden is ontstaan hiermee weggenomen is. Mocht u toch vragen hebben, neem dan contact op met Machteld Goldhoorn.

Meer nieuw voor leden
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over