Wat is e-health? Welke mogelijkheden bieden slimme app's of online voorzieningen voor zorg en ondersteuning? Van 20 t/m 26 januari is de e-healthweek. Gehandicapten- en patiëntenorganisaties kunnen zich dan laten informeren over e-health en er zelf ermee aan de slag gaan.

Veel mensen maken al gebruik van e-health, zonder dat ze zich er meteen bewust van zijn. Bijvoorbeeld door met een slimme app aan hun conditie te werken, door online een afspraak te maken bij de huisarts of door deelname aan een online lotgenotengroep.

Wat is e-health?

E-health is de naam voor alle digitale mogelijkheden die mensen kunnen inzetten om hun gezondheid te verbeteren of te ondersteunen. Daarbij gaat het om digitale hulpmiddelen die een bijdrage leveren in het dagelijks leven van mensen met een aandoening of ziekte.
Het is een aanvulling (en geen vervanging) van de reguliere zorg en het persoonlijk contact. Bekijk via de link hieronder ook het verhaal van Tim.

U kunt als patiënten- of cliëntenorganisatie helpen mensen bewust te maken van de mogelijkheden van e-health. Door bijvoorbeeld zelf activiteiten te organiseren of een van de activiteiten te bezoeken tijdens de e-healthweek.

Aanmelden of meer informatie
Het verhaal van Tim

Deel dit bericht

Meer nieuws over