Je bent jong en je wilt meedoen. Net als ieder ander leuk wonen, een opleiding volgen, een baan vinden, uitgaan, sporten, op vakantie gaan. Hoe zorg je ervoor dat je beperking je daarbij niet in de weg zit? Wat heb jij nodig om een zelfstandig leven op te bouwen?

Op 14 november organiseert Ieder(in) een jongerendebat. We doen dat samen met Jongerenpunt Midden-Brabant en HoezoAnders, een actieve organisatie van jongeren met een niet-zichtbare beperking.

HoezoAnders organiseert ieder jaar al een jongerendebat – het DenkAndersDebat – en dit jaar doen ze dat dus samen met Ieder(in). We hopen tijdens het DenkAndersDebat 2018 een grote groep jongeren met verschillende beperkingen en achtergronden te mogen begroeten, zodat we horen wat zij belangrijk vinden.

Waarom?

We organiseren het jongerendebat, omdat het belangrijk is dat met name politici en beleidsmakers horen wat jongeren nodig hebben om prettig en zelfstandig te kunnen leven.

Waarover eigenlijk?

Het onderwerp van het DenkAndersDebat 2018 staat nog niet vast. Sterker nog, we horen graag van jou waar het gesprek over zou moeten gaan. Daarom stellen we je graag een paar korte vragen.

Nu al enthousiast?

Op het DenkAndersDebat kun je niet alleen je mening laten horen, maar ook andere jongeren met een beperking ontmoeten. Ben je nu al enthousiast of gewoon nieuwsgierig? Meld je alvast aan.

Wie is Ieder(in) eigenlijk?

Misschien heb je nog nooit van Ieder(in) gehoord (we hopen natuurlijk van wel). Wat voor organisatie is Ieder(in) eigenlijk? Ieder(in) is een landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking. Omdat we vinden dat iedereen gewoon mee moeten kunnen doen. Net als ieder ander!

We kloppen vooral veel aan bij beleidsmakers en landelijke politici (de ministers en de Tweede Kamer) en bij mensen die in jouw gemeente invloed hebben op de regels. Dat geluid kunnen we alleen laten horen als mensen met een beperking onsvertellen wat er beter moet en waar het knelt. Soms schakelen weook de media in om zaken voor elkaar te krijgen.

Wat vind jij belangrijk?

Wat mensenmet een beperking belangrijk vinden, vindt Ieder(in) belangrijk. Daarom vragen we regelmatig naar de ervaringen en meningen van mensen met een beperking. We doen dat tijdens bijeenkomsten en via ons online-panel. Vertel dus snel wat jij belangrijk vindt via deze vragenlijst.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur een mail naar g.boezaard@iederin.nl of stel je vraag via onze Facebookpagina.

Deel dit bericht

Meer nieuws over